Andris Auziņš

Latvijas Televīzijas sporta žurnālists

Latvijas Televīzijas sporta žurnālists

Sporta sacensību komentētājs televīzijā


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Neatliekamā palīdzība sportā. Roberts Fūrmanis «Sporta studijas» podkāstā #130
Neatliekamā palīdzība sportā. Roberts Fūrmanis «Sporta studijas» podkāstā #130
Šoreiz Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" podkāstā jeb raidierakstā Andris Auziņš uz sarunu aicinājis Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra vadītāju Robertu Fūrmani. Roberts ir daudzu starptautisku sporta pasākumu ārsts – no pasākuma plānošanas līdz darbam sacensību laikā. Šobrīd Roberts ar komandu gatavojas, viņaprāt, lielākajam sporta notikumam, kāds jebkad ir noticis Latvijā, – WRC rallijam.
Es ceru atgriezties laukumā šī gada martā. Vladislavs Gutkovskis «Sporta studijas» podkāstā #127
Es ceru atgriezties laukumā šī gada martā. Vladislavs Gutkovskis «Sporta studijas» podkāstā #127
Šoreiz Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" podkāstā Andris Auziņš uz sarunu aicinājis Latvijas futbola izlases uzbrucēju Vladislavu Gutkovski. Pērn Vladislavs noslēdza karjerā lielāko līgumu ar Dienvidkorejas līgas komandu Tedžonas "Hana Citizen". Diemžēl viņš komandā nospēlēja tika vienu mēnesi, līdz guva smagu ceļgala traumu, bet rehabilitācija tuvojas beigām, un Vladislavs cer atgriezties laukumā jau 2024. gada martā.
Diskusija. Profesionālā sporta sponsorēšana «Sporta studijas» podkāstā #120
Diskusija. Profesionālā sporta sponsorēšana «Sporta studijas» podkāstā #120
Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" diskusija aizkulisēs par profesionālā sporta finansēšanu. Diskusijas viesi – Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte, "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs, basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" prezidents Edgars Buļs, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks sporta jautājumos, Latvijas telpu futbola izlases trenera asistents Guntis Apīnis. Diskusiju vada LTV sporta žurnālists Andris Auziņš.
6. spēlētājs, FIBA Pasaules kauss. Sandis Miltovičs «Sporta studijas» podkāstā #111
6. spēlētājs, FIBA Pasaules kauss. Sandis Miltovičs «Sporta studijas» podkāstā #111
Šoreiz Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" raidierakstā Andris Auziņš sarunājas ar pasākuma vadītāju, Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) turnīru organizatoru, "sestā spēlētāja" vienu no kūrētājiem Sandi Miltoviču. Kādas pārdomas ir pēc Pasaules kausa, kur mūsu sestais spēlētājs bija pamanāmākais no visiem Pasaules kausa faniem?
Daugaviņa ienākšana hokeja izlasē bija īsts atelpas brīdis. Atvars Tribuncovs «Sporta studijas» podk...
Daugaviņa ienākšana hokeja izlasē bija īsts atelpas brīdis. Atvars Tribuncovs «Sporta studijas» podkāsts #104
Atvars Tribuncovs Latvijas valstsvienības sastāvā piedalījies desmit pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Augumā raženais aizsargs savulaik bija viens no nedaudzajiem, kurš bija pieprasīts hokejists tā laika spēcīgākajās līgās. Izlasē Atvars piedzīvoja teju visus brīnumus, kas noticis ap Latvijas izlasi. Redzēja, kā vecā gvarde ar Oļegu Znaroku priekšgalā kontrolēja notikumus izlasē, treneru atlaišanas pēc spēlēm, vēl ģērbtuvē esot, spēlējis vienā duetā ar Sandi Ozoliņu, Kārli Skrastiņu.
Vārtsargs Jānis Auziņš par Rīgas «Dinamo»: «Nesaprotu, kā var uzbūvēt ko tādu, ka nekas nav sakārtot...
Vārtsargs Jānis Auziņš par Rīgas «Dinamo»: «Nesaprotu, kā var uzbūvēt ko tādu, ka nekas nav sakārtots!» «Sporta studijas» podkāsts #102
Jānis Auziņš ir Latvijas hokeja vārtsargs, kurš sezonu sāka Rīgas "Dinamo" komandā, kas no KHL apcirkņiem bija pārcēlusies uz Latvijas čempionātu. "Dinamo" komandā karjera Jānim gan bija īsa – pusotra spēle. Pirmajā mačā viņš ar teicamu sniegumu palīdzēja dinamiešiem pieveikt Latvijas čempioni "Zemgale/LLU", bet otrajā spēlē guva traumu. Jānis saprata, ka nebūs solītā atbalsta ārstēšanai. Pēc vairākiem neizpildītiem solījumiem Auziņš nolēma, ka turpmāk šādā komandā spēlēt vairs nevēlas, un viņš tāds nebija vienīgais. Sezonas laikā "Dinamo" grima straujāk par "Titāniku", teju puse no sezonas sākuma pamatsastāva pameta komandu.
Jānis Ikaunieks: «Ārsti man teica, ka es nebūšu profesionāls sportists!» «Sporta studijas» podkāsts...
Jānis Ikaunieks: «Ārsti man teica, ka es nebūšu profesionāls sportists!» «Sporta studijas» podkāsts #97
Par Jāni Ikaunieku 2015. gadā runāja teju visi, kas kaut cik interesējās par Latvijas futbolu. Viņu sauca par Latvijas futbola jauno glābēju - 19 gadu vecumā viņš bija otrs labākais vārtu guvējs virslīgā. Jauniešu izlasēs Ikaunieks spēlēja maz, jo viņa kvalitātes jau tajā vecumā atbilda nacionālās izlases līmenim. Beigu beigās viņš tobrīd kļuva par vienīgo Latvijas futbolistu TOP5 futbola čempionātā, pārejot uz Francijas klubu "Metz".
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sport...
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sporta studijas» podkāstā #91
Tokijas olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs pēc dzīvē labākā rezultāta sasniegšanas vairs neturpināja sadarbību ar pieredzējušo Mārtiņu Pļaviņu. Šis duets bija gandrīz kā "Pelnrušķītes stāsts". Edgars Točs ar Pļaviņu sāka spēlēt kopā 2018. gada sākumā, un jau pirmajā turnīrā Hāgā pārsteidzoša uzvara. Pirms šī dueta izveidošanas Pļaviņš mainīja vairākus pāriniekus, bet Točs gan spēlēja pludmales volejbolu, gan paralēli strādāja vairākos darbos. Arī krāvēja arods madonietim nav svešs.
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Spor...
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Sporta studijas» podkāsts #90
Roberts Jekimovs ir viens no savas paaudzes meistarīgākajiem latviešu uzbrucējiem, viņa kontā čempiona tituls Somijas "Mestis" līgā, tāpat Zviedrijas augstākajā junioru līgā. Divas reizes Roberts spēlēja Latvijas valstsvienības kreklā pasaules čempionātā. Latvijas U-18 un U-20 izlasēs Jekimovs allaž bija viens no komandas līderiem, bet pieaugušo hokejā augstākais punkts bija trīs sezonas pēc kārtas Somijas augstākajā līgā. Brīdī, kad viņš ar Latvijas U-20 izlasi tikai otro reizi vēsturē spēlēja elites divīzijā starp 10 labākajām pasaules komandām, daudziem tolaik junioru izlasē šķita, ka ar hokeju nopelnīs visai atlikušajai dzīvei.
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta...
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta studijas» podkāstā #89
Martins Laviņš ir Latvijas U-20 hokeja izlases uzbrucējs. Viņa uzvārds nav sakritība – Martins ir visu laiku spēlēm bagātākā Latvijas izlases aizsarga Rodrigo Laviņa dēls. Martins jau tagad gatavojas savam otrajam pasaules čempionātam Elites divīzijā U-20 vecuma grupā, vasarā Martins palīdzēja pirmo reizi vēsturē Latvijas U-20 izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā.
«Sporta studijas» podkāsts. Epizode #45. Olimpiskie stāsti – Ulla Zirne un Edgars Masaļskis
«Sporta studijas» podkāsts. Epizode #45. Olimpiskie stāsti – Ulla Zirne un Edgars Masaļskis
Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" podkāstā viesos kamaniņu braucēja Ulla Zirne, kura piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs, un Edgars Masaļskis, kurš hokejista karjeras laikā paspējis spēlēt četrās olimpiādēs. Kādas bija viņu pirmās olimpiskās spēles, kas notiek olimpiskajā ciematā, kā viņi vērtē Latvijas sportistu izredzes šogad, – sarunā tika apspriestas šīs un vēl daudzas tēmas. 
«Sporta studijas» podkāsts. Epizode #36. Artis Raitums par florbolu, izglītību un Latvijas izlasi
«Sporta studijas» podkāsts. Epizode #36. Artis Raitums par florbolu, izglītību un Latvijas izlasi
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums šobrīd arī veido Talsu florbola dzīvi. Atšķirībā no citu sporta veidu sportistiem, kuri sevi sauc par profesionāļiem, viņš saskata, ka florbolistiem 30 gadu vecumā ir izglītība, darbs. Bieži citu sporta veidu pārstāvji tikai pēc sportiskās karjeras var pievērst uzmanību tādām lietām. Kas šajā jautājumā ir labāk, tas jautājums katram pašam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd