Andrejs Šavrejs

Žurnālists
В журналистике с 90-х, специализируется на теме культуры. Работал в газетах "Бизнес&Балтия", "Час" и других рижских изданиях, а также на нескольких новостных интетнет-порталах.

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Andrejs Šavrejs: Hruščovs, Ulbrihts, Gagarins, Furceva, bet līdzās – Emma. Lieliskās žurnālistes pie...
Andrejs Šavrejs: Hruščovs, Ulbrihts, Gagarins, Furceva, bet līdzās – Emma. Lieliskās žurnālistes piemiņai
Skumja ziņa pienākusi no Ņujorkas – nenodzīvojusi līdz savai 95. jubilejai sešas dienas, viņsaulē aizgājusi Latvijas žurnāliste Emma Bramņika-Vulfsone. Par to pavēstīja Natella Grigorjana, Gaļina Prosvirova, Renē Armanda, Vladimirs Haneliss – bijušie laikraksta "Vefietis" līdzstrādnieki. Droši vien šis būs mans neparastākais… ne gluži nekrologs (Emma droši vien šim vārdam veltītu ironisku "hm"). Un arī ne "atvadu vārdi" ("šķiršanās – tā nav mums", kā dzied dziesmiņā no filmas "Salmu cepurīte").      
Andrejs Šavrejs: Kam Latvijā par mecenātu un sponsoru (nav) viegli būt
Andrejs Šavrejs: Kam Latvijā par mecenātu un sponsoru (nav) viegli būt

Izsenis krieviskajā izpratnē mecenāts ir cilvēks, kurš dod naudu, runājot mūsdienīgā valodā - "projektiem", un par to neprasa neko pretī. Cita lieta - sponsors, kurš, atdodot līdzekļus, tomēr vēlas kaut ko saņemt pretī (parasti ar to domājot plašu publicitāti). Vai Latvijā ir mecenāti un sponsori? Droši atbildam: ir.

Andrejs Šavrejs: Tā novēlēja Hercs Franks «Baiļu robežā»
Andrejs Šavrejs: Tā novēlēja Hercs Franks «Baiļu robežā»

Pamēģināšu uzrakstīt vienkārši par neticami sarežģīto. Par pagājušajā gadā no mums aizgājušā Herca Franka pēdējo filmu "Baiļu robeža", ar kuru iepazīstināja nesen atklātajā pirmajā Rīgas Starptautiskajā kino festivālā. Filma - novēlējums, atbilstoši kuram katrs daudzmaz gudrs cilvēks manto visai sarežģītu, ja tā var teikt, morāli. Un pēc kuras daudziem krūtīs paliek pilnīgi reāls fizisks smagums kaut kur dvēseles rajonā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd