Jaunumi
«Jaunā Vienotība» pēc tikšanās ar «Progresīvajiem» neredz nepārvaramus šķēršļus četru partiju koalīc...
«Jaunā Vienotība» pēc tikšanās ar «Progresīvajiem» neredz nepārvaramus šķēršļus četru partiju koalīcijai (papildināts)
Nav neviena nepārvarama šķēršļa, lai neveidotu četru partiju koalīciju, kurā būtu "Jaunā vienotība" ("JV"), Nacionālā apvienība (NA), "Apvienotais saraksts" ("AS") un "Progresīvie". Tā trešdien pēc tikšanās ar "Progresīvo" pārstāvjiem sacīja "JV" līderis Krišjānis Kariņš. Savukārt "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens pēc sarunām ar JV norādīja, ka atsevišķi elementi Latvijas politiskajā dienaskārtībā ir svarīgāki par ideoloģiskajām domstarpībām starp partijām, kas varētu veidot jauno koalīciju. 
Vēlētāju šķirotava: Vai partiju atbalstītāju viedokļi sakrīt ar politisko spēku domām?
Vēlētāju šķirotava: Vai partiju atbalstītāju viedokļi sakrīt ar politisko spēku domām?
Partiju nostāju salīdzināšanas rīks "Partiju šķirotava" pirms 14. Saeimas vēlēšanām portālā LSM.v izmantots ļoti aktīvi, tas aizpildīts vairāk nekā 117 000 reižu, tiesa, pārsvarā lietotāji bijuši jauni latviski runājoši cilvēki no Rīgas un Pierīgas. Taču šajā specifiskajā sabiedrības grupā atklājās, ka ne visi vēlētāji, ieraugot pēc anketas aizpildīšanas tās rezultātus, ieraudzīja "savu partiju" kā pirmo izvēli, un daudzos jautājumos atbalstītāju viedokļi ir krietni atšķirīgi no viņu "izvēlētā" politiskā spēka nostājas. 
«Apvienotā saraksta» līderis: Koalīcija ar «Progresīvajiem» būtu pārāk liels «ideoloģisks mikslis»
(...
«Apvienotā saraksta» līderis: Koalīcija ar «Progresīvajiem» būtu pārāk liels «ideoloģisks mikslis» (papildināts)
Koalīcija, kurā "Jaunajai Vienotībai" ("JV"), Nacionālajai apvienībai (NA) un "Apvienotajam sarakstam" ("AS") būtu piepulcēta partija "Progresīvie", būtu pārāk liels "ideoloģisks mikslis". Šādu viedokli trešdien intervijā Latvijas Radio pauda viens no "AS" līderiem Uldis Pīlēns, norādot, ka "AS" vēlētājs varētu nesaprast konservatīvā spēka iešanu koalīcijā kopā ar "Progresīvajiem". 
«Jaunā Vienotība»: Efektīvāka būtu koalīcija ar 60 vai vairāk balsīm
(papildināts)
«Jaunā Vienotība»: Efektīvāka būtu koalīcija ar 60 vai vairāk balsīm (papildināts)
Daudz efektīvāk būtu strādāt, ja koalīcijai parlamentā būtu 60 vai vairāk balsu, intervijā Latvijas Televīzijā norādīja "Jaunās Vienotības" politiķis Arvils Ašeradens. Vienlaikus topošās koalīcijas partneri – "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība – priekšroku dotu nelielai koalīcijai ar 54 balsīm, jo ar partiju "Progresīvie" būs ideoloģiskas pretrunas, kas darbu varētu bremzēt.
«Apvienotais saraksts»: Trīs partiju koalīcija būtu dinamiskāka
(papildināts)
«Apvienotais saraksts»: Trīs partiju koalīcija būtu dinamiskāka (papildināts)
Trīs partiju koalīcija – "Jaunā Vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība (NA) – būtu dinamiskāka, otrdien pēc sarunām ar "Jauno Vienotību" žurnālistiem sacīja "Apvienotā saraksta" politiķis Edvards Smiltēns. Apvienības pārstāvji gan norādīja, ka ar "Progresīvajiem" vēl runās.
Jauni mēri būs jāmeklē Ādažos, Salaspilī, Kuldīgā un Siguldā
Jauni mēri būs jāmeklē Ādažos, Salaspilī, Kuldīgā un Siguldā
14. Saeimas vēlēšanu rezultāti viesīs izmaiņas arī novadu domēs. Par jaunu priekšsēdētāju būs jāvienojas četru domju deputātiem, kas gan nebūšot liela problēma. Ādažos liels izaicinājums būs mācību gada vidū atrast jaunu skolas direktoru, kas arī kļuvis par jaunās Saeimas deputātu.
Saeimā nomainīsies aptuveni divas trešdaļas deputātu
Saeimā nomainīsies aptuveni divas trešdaļas deputātu
Nākamās Saeimas sastāvā apmēram divas trešdaļas deputātu būs jaunpienācēji, un liela daļa no viņiem ir bez iepriekšējas deputāta pieredzes. Līdz ar ievēlēšanu Saeimā izmaiņas būs arī vairāku pašvaldību domju sastāvā.
Aptaujā premjera kandidātu Lembergu vairāk atbalsta krievvalodīgie, Kariņu un Pabriku – turīgākie, P...
Aptaujā premjera kandidātu Lembergu vairāk atbalsta krievvalodīgie, Kariņu un Pabriku – turīgākie, Pīlēnu – kurzemnieki
Zaļo un Zemnieku savienības virzīto Ministru prezidenta amata kandidātu Aivaru Lembergu par pilnībā piemērotu vai drīzāk piemērotu valdības vadītāja amata pienākumu pildīšanai pārsvarā atzīst cilvēki, kas ģimenē runā krievu valodā un kuri savu ienākumu līmeni raksturo kā zemu un vidēji zemu. Tikmēr “Jaunās Vienotības” virzīto līdzšinējo premjeru Krišjāni Kariņu par piemērotu šim amatam biežāk uzskata tie, kas ģimenē runā latviešu valodā, publiskajā sektorā strādājošie un respondenti ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem. "Apvienotā saraksta" kandidātu, uzņēmēju Uldi Pīlēnu par piemērotu valdības vadītāja amatam salīdzinoši biežāk atzīst Kurzemē mītošie respondenti, taču starp populārāko sarakstu kandidātiem viņš izceļas ar to, ka lielai daļai aptaujāto bijis grūti pateikt, vai viņš ir piemērots vai nepiemērots Ministru prezidenta amatam.