Jaunumi
Partiju pārstāvji sagaida raitākas iespējamās koalīcijas izveides sarunas
Partiju pārstāvji sagaida raitākas iespējamās koalīcijas izveides sarunas
Nākamās koalīcijas sarunās pašlaik jāvienojas par darāmajiem darbiem, un valdība nedrīkst stagnēt, koalīcijas izveides sarunu trešajā nedēļā uzsver "Jaunās Vienotības" (JV) līderis Krišjānis Kariņš. Nacionālā apvienība (NA) konkrētus uzdevumus jau grib iekļaut nākamās valdības deklarācijā, savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) bez Kariņa nosauktajiem saredz vēl vairākus neatliekamus uzdevumus.
Koalīcijas sarunas: Kariņam bažas par «šaurām ekonomiskām interesēm» un reformu «atpakaļgaitu»
Koalīcijas sarunas: Kariņam bažas par «šaurām ekonomiskām interesēm» un reformu «atpakaļgaitu»
Nedrīkst pieļaut, ka nākamā valdība ieslēdz "atpakaļgaitu" un pārskata līdz šim ieviestās reformas, to intervijā Latvijas Radio sacīja koalīcijas izveides sarunu vadītājs, "Jaunās Vienotības" (JV) līderis Krišjānis Kariņš. Viņš neslēpa, ka viņam ir bažas par "šauru ekonomisku interešu" atgriešanos Latvijas politikā, tāpēc turpmākajās koalīcijas veidošanas sarunās centīsies gūt pārliecību, ka šīs intereses neņem virsroku un ka sāktās reformas netiks atceltas.
«Apvienotais saraksts» aicina vienoties par trīs partiju koalīciju un straujāk izstrādāt valdības rī...
«Apvienotais saraksts» aicina vienoties par trīs partiju koalīciju un straujāk izstrādāt valdības rīcības plānu
Trīs partiju – "Jaunās Vienotības" (JV), Nacionālās apvienības (NA) un "Apvienotā saraksta" (AS) – veidota koalīcija būtu efektīvākā, stabilākā un ideoloģiski un vērtību ziņā saliedētākā. To pirmdien, 17. oktobrī, kopīgā sēdē secinājusi AS valde un Saeimā ievēlētie deputāti, aicinot par koalīcijas veidošanu atbildīgo JV izšķirties par trīs partiju koalīciju un straujāk virzīties uz valdības rīcības plāna izstrādi. 
Politologs Ikstens: Reālāka ir koalīcija no trim partijām
Politologs Ikstens: Reālāka ir koalīcija no trim partijām
Pašlaik izskatās, ka reālāka koalīcija ir tāda, kuru veido trīs politiskie spēki – "Jaunā Vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA),  Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.
Teikmanis: Prezidents nedod norādījumus, cik partijām jābūt koalīcijā
Teikmanis: Prezidents nedod norādījumus, cik partijām jābūt koalīcijā
Valsts prezidents Egils Levits nedod nekādus norādījumus par to, cik partijām būtu jāveido jaunā koalīcija. Prezidenta uzstādījums ir koncentrēties uz prioritātēm, darāmajiem darbiem un tādas valdības izveidi, kas ir spējīga tos paveikt, intervijā Latvijas Radio teica Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.
De facto: «Kariņa otrajā valdībā» – domstarpības par krīžu vadību, jauniem portfeļiem un vēlēšanu si...
De facto: «Kariņa otrajā valdībā» – domstarpības par krīžu vadību, jauniem portfeļiem un vēlēšanu sistēmas maiņu
Turpinoties "Jaunās Vienotības" (JV) līdera Krišjāņa Kariņa mēģinājumiem izveidot valdību, politiķi un arī mediji šonedēļ partijas birojā pavadīja teju desmit stundas. "Kamēr nav pieņemts lēmums, no telpas ārā nenāk," dažubrīd jau šķita, ka šī "Apvienotā saraksta" (AS) priekšvēlēšanu programmā apsolītā metode jau tiek izmantota. Tomēr pēc divpusējām sarunām ar visām trim partijām, kuras Kariņš joprojām vēlētos redzēt valdībā, par koalīcijas modeli vienošanās tā arī nav, bet valdības darāmo darbu sarakstā bez pašsaprotamām visus vienojošām lietām, ir arī visai daudz pretrunu, secina Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Piemēram, tādas ir gan par jauniem ministru portfeļiem, gan par to, kas īsti ir krīze.