Jaunumi
Saeimā nepārvēlētie politiķi gatavi jauniem izaicinājumiem
Saeimā nepārvēlētie politiķi gatavi jauniem izaicinājumiem
Vēlētājam vienmēr ir taisnība – tā saka vairāki 13. Saeimas deputāti, kuri nav guvuši vēlētāju uzticību un palikuši aiz svītras, lai iekļūtu nākamajā Saeimas sasaukumā. Vairākiem deputātiem pilnvaras bijušas pat ceturtdaļgadsimtu, bet nu 1. novembrī nāksies Saeimu pamest.
«Progresīvo» līderis Briškens: Sadrumstalotība sabiedrībā ir daudz plašāka nekā tikai attiecībās sta...
«Progresīvo» līderis Briškens: Sadrumstalotība sabiedrībā ir daudz plašāka nekā tikai attiecībās starp krieviem un latviešiem
Latvijā nav attīstījies tāds Eiropai raksturīgs politiskais spektrs, kur ir pārstāvētas partijas ar spēcīgām ideoloģijām, bet sabiedrībā ir ļoti daudz sadrumstalotību, ne tikai etnisko, Latvijas Televīzijas raidījumā  ''Viens pret vienu'' uzsvēra partijas "Progresīvie" premjera amata kandidāts un nu jau arī jaunievēlētās Saeimas deputāts Kaspars Briškens.
LOSP aicina zemkopības ministra amatā atkārtoti virzīt Kasparu Gerhardu
LOSP aicina zemkopības ministra amatā atkārtoti virzīt Kasparu Gerhardu
Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina 14. Saeimā ievēlētos politiskos spēkus, kas šobrīd uzsākuši sarunas par valdības izveidošanu, jaunajā Ministru kabinetā zemkopības ministra amatu uzticēt līdzšinējam zemkopības ministram Kasparam Gerhardam. Viņš Saeimas vēlēšanās nekandidēja, bet vairākus gadus pārstāv Nacionālo apvienību (NA).
Cīņa par līdzsvaru koalīcijā – kāpēc iebilst pret «Progresīvajiem»?
Cīņa par līdzsvaru koalīcijā – kāpēc iebilst pret «Progresīvajiem»?
Iespējamās koalīcijas dalībnieku sarunas turpināsies ar "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības tikšanos. Šie abi politiskie spēki iebilst pret partijas "Progresīvie" iesaistīšanu koalīcijā. Viņi bažījas, ka ideoloģisku pretnostādījumu dēļ šādā sastāvā jau no pirmās dienas būtu traucēts valdības darbs un temps. Tāpēc triju partiju veidotam politisko spēku modelim alternatīvu neesot.