Jaunumi
Politoloģes atšķirīgi vērtē «Progresīvo» izredzes uz darbu koalīcijā
Politoloģes atšķirīgi vērtē «Progresīvo» izredzes uz darbu koalīcijā
To, kādas ir partijas "Progresīvie" izredzes uz darbu 14.Saeimas koalīcijā, Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes pasniedzēja Lelde Metla-Rozentāle un "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" vērtēja atšķirīgi.
Saeimas vēlēšanu testu izturējuši tikai četri ministri
Saeimas vēlēšanu testu izturējuši tikai četri ministri
Vēlēšanas nozīmē ne tikai iepazīšanos ar jaunām sejām uz politiskās skatuves, bet arī atvadīšanos no jau ierastiem personāžiem – vismaz uz kādu laiku. Tā piemēram valdībā no 14 Ministru kabineta locekļiem tikai četri vēlēšanās ieguvuši vēlētāju uzticību turpināt darbu valdībā.
Prezidents lūdzis Kariņu sākt konsultācijas ar partijām par iespējamo koalīciju
(papildināts)
Prezidents lūdzis Kariņu sākt konsultācijas ar partijām par iespējamo koalīciju (papildināts)
Valsts prezidents Egils Levits pilnvarojis "Jaunās Vienotības" pārstāvi Krišjāni Kariņu uzsākt konsultācijas ar pārējām 14. Saeimā ievēlētajām partijām par jauno koalīciju, valdības modeli un tās prioritātēm. To otrdien preses konferencē pavēstīja prezidents, norādot, ka tas vēl nenozīmē, ka Kariņš uzrunāts kā premjera amata kandidāts. Tāpat prezidents no sākuma pieprasījis detalizētu plānu par iespējamās koalīcijas prioritātēm un darbību.
«Kara istaba» un zoodārzs: Rinkēviča, Smiltēna, Dzintara un Ņenaševas «par» un «pret» 3 vai 4 spēku...
«Kara istaba» un zoodārzs: Rinkēviča, Smiltēna, Dzintara un Ņenaševas «par» un «pret» 3 vai 4 spēku koalīciju
No 14. Saeimas vēlēšanu rezultātiem izriet, ka nākamo valdību varētu veidot trīs vai četri politiskie spēki. "Jaunā Vienotība", kas ir vēlēšanu uzvarētājs ar pārliecinošu balsu pārsvaru, koalīcijā vēlētos redzēt arī partiju "Progresīvie", jo šādā gadījumā Saeimā tai būtu 64 balsis, pretstatā 54, ja to veidotu tikai trīs politiskie spēki – "Jaunā Vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība. Pretējās domās ir Nacionālā apvienība, kuras pārstāvis Raivis Dzintars piesauca salīdzinājumu ar pingvīniem un leduslāčiem, kuru ceļi nekrustojas. Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs cikla "Izvēlies nākotni" diskusijā par 14. Saeimas vēlēšanu rezultātiem nenoliedza, ka domstarpības pastāv, taču tikai divpusējās sarunās varēs noskaidrot, cik lielas un nepārvaramas tās ir.
Drošības dienests nav identificējis prettiesiskas darbības 14. Saeimas vēlēšanās
Drošības dienests nav identificējis prettiesiskas darbības 14. Saeimas vēlēšanās
Valsts drošības dienests (VDD) ir apkopojis informāciju saistībā ar 14. Saeimas vēlēšanu norisi, un dienesta vērtējumā vēlēšanas ir aizvadītas mierīgi. VDD nav identificējis prettiesiskas personu darbības, kuru mērķis būtu vēlētāju brīvas izvēles un vēlēšanu rezultātu ietekmēšana, informēja dienestā.