Jaunumi
Valainis par vēlētāju aptauju: ZZS panākumu pamatā ir ne tikai Lemberga virzīšana premjera amatā
(pa...
Valainis par vēlētāju aptauju: ZZS panākumu pamatā ir ne tikai Lemberga virzīšana premjera amatā (papildināts)
Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) šajās Saeimas vēlēšanās varētu būt guvusi labus panākumus ne tikai tādēļ, ka tā par savu premjera amata kandidātu izvirzījusi Aivaru Lembergu, intervijā Latvijas Radio sacīja ZZS politiķis Viktors Valainis, uzzinot vēlētāju aptaujas pie iecirkņiem ("exit poll") rezultātus. Saskaņā ar tiem ZZS pārvarējusi 5% barjeru iekļūšanai Saeimā, iegūstot 10,9% atbalstu.
Pabriks par vēlētāju aptauju: Mūsu ministri visdārgāk samaksājuši par reformām
(papildināts)
Pabriks par vēlētāju aptauju: Mūsu ministri visdārgāk samaksājuši par reformām (papildināts)
Saskaņā ar vēlētāju aptauju apvienība "Attīstībai/Par!" 14. Saeimas vēlēšanās ieguvusi vien 5,2% atbalstu, un apvienības premjera amata kandidāts Artis Pabriks LTV "Panorāmai" atzina, ka nav priecīgs par šiem rezultātiem, taču norādīja, ka tieši "Attīstībai/Par!" ministri bija tie, kas iznesuši visu reformu smagumu un par to visdārgāk samaksājuši.
Politologs par vēlētāju aptauju: Nesteigtos izziņot «Saskaņas» palikšanu aiz 5% barjeras
Politologs par vēlētāju aptauju: Nesteigtos izziņot «Saskaņas» palikšanu aiz 5% barjeras
Ja "exit poll" jeb vēlētāju aptaujas pie iecirkņiem rezultāti ir patiesi tuvi reālajiem vēlēšanu rezultātiem, tad partija "Saskaņa" ir palikusi aiz 5% barjeras un nākamajā Saeimā nav iekļuvusi, Latvijas Radio atzina politologs Jānis Ikstens un norādīja, ka tas būtu vēsturisks notikums. Taču "šo pavērsienu izziņot nesteigtos", sacīja politologs, akcentējot, ka austrumslāvu vēlētāji ierasti vēlētāju aptaujās mazāk atklāj savu balsojumu un šajā ziņā ir piesardzīgāki nekā latvieši.