Jaunumi
«Apvienotais saraksts» iebilst pret jaunu ministra portfeli un «Progresīvo» iesaisti koalīcijā
(papi...
«Apvienotais saraksts» iebilst pret jaunu ministra portfeli un «Progresīvo» iesaisti koalīcijā (papildināts)
"Jaunās Vienotības" (JV) un "Apvienotā saraksta" (AS) pārstāvji koalīcijas veidošanas šīsdienas sarunās raduši kopsaucējus ārpolitikas, ekonomikas attīstības jomās kontekstā ar mājokļu pieejamības uzlabošanu un nodokļu nemainīšanu krīzes laikā. Vienlaikus, pēc "Apvienotā saraksta" pārstāvja Edgara Tavara teiktā, līdz galam neesot atbalstāms JV piedāvājums par Vides un enerģētikas ministrijas izveidi.
«Jaunā Vienotība» piedāvā veidot jaunu ministra amatu
(papildināts)
«Jaunā Vienotība» piedāvā veidot jaunu ministra amatu (papildināts)
14. Saeimas vēlēšanās uzvarējusī partiju apvienība "Jaunā Vienotība" ("JV"), kas uzņēmusies iniciatīvu jaunās koalīcijas izveidē, saviem potenciālajiem partneriem piedāvājusi izveidot jaunu ministra amatu, to pēc sarunām ar partijas "Progresīvie" pārstāvjiem atzina "JV" līderis Krišjānis Kariņš.
Politologs pēc Saeimas vēlēšanām neparedz lielas izmaiņas Rīgas koalīcijā; domnieku viedokļi atšķira...
Politologs pēc Saeimas vēlēšanām neparedz lielas izmaiņas Rīgas koalīcijā; domnieku viedokļi atšķiras (precizēts) (papildināts)
Uz Saeimu pošas vairāki Rīgas domes deputāti, no kuriem daži ieņem augstus amatus. Vairums no viņiem ir domes koalīcijas deputāti, kuri par spīti partiju ideoloģiskajām pretrunām jau divus gadus spēj sadarboties. Lai arī politologs Jānis Ikstens neparedz būtiskas izmaiņas Rīgas domes koalīcijā Saeimas vēlēšanu iznākuma dēļ, pašu domnieku vidū domas dalās, vēstīja Latvijas Radio.
«Re:Check» pēta pamatu apgalvojumam par Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu
«Re:Check» pēta pamatu apgalvojumam par Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu
Jau drīz pēc vēlēšanu pirmajiem rezultātiem sociālajos medijos sāka izplatīties vēstījumi par "nozagtām vēlēšanām". Gan dažādi anonīmi profili, gan pazīstami dezinformatori sēj šaubas par Latvijas 14. Saeimas vēlēšanu godīgumu. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) norādīja, ka šobrīd tādām aizdomām nav nekāda pamata. Arī Valsts drošības dienesta (VDD)  sniegtā informācija to apstiprināja.