Liepājas pusmaratona uzvarētājs Višķers pēc sacensībām smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā

Liepājas pusmaratonā sestdien uzvaru izcīnīja Jānis Višķers, tomēr pēc sacensībām viņš smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Lielā karstumā notikušajās sacensībās Višķers 21 kilometru garo distanci veica vienā stundā, 12 minūtēs un 12 sekundēs, par 52 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju Kristapu Bērziņu.

Tomēr portāls ziņo, ka uzreiz pēc finiša Višķers saļimis un vairāk nekā pusstundu gan sportista tuvinieki, gan mediķi centušies uzlabot skrējēja veselības stāvokli. Galu galā Višķeram pieslēgta sistēma, bet viņš pats nogādāts slimnīcā.

Liepājas Reģionālās slimnīcas preses sekretāre Indra Grase norādījusi, ka pacientu vārdus slimnīca nav tiesīga izpaust, taču skaidro, ka vissmagākajā stāvoklī slimnīcā nogādātais skrējējs ir ievietots reanimācijā. Sportistam konstatēta pārkaršana, 40 grādu temperatūra un krampji. Viņš ir vienīgais, kurš turpinās ārstēšanos slimnīcā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas informācijas, Višķers jau sestdien no reanimācijas pārvests uz parasto palātu, kur turpina atlabšanu.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša  pastāstīja, ka slimnīcā kopumā nogādāti pieci pusmaratona dalībnieki. "Karstais laiks un lielā fiziskā slodze sportistiem radījusi pārkaršanu."

Kopumā Liepājas pusmaratonā piedalījās teju 1500 dalībnieku, bet pārkaršanas risku veicināja fakts, ka sacensības sākās plkst.13, kad saule karsē visstiprāk.

Sieviešu vidū pusmaratonā labākā bija Anita Kažemāka, kura distanci veica vienā stundā, 22 minūtēs un astoņās sekundēs, tuvāko sekotāju Jolantu Liepiņu apsteidzot par 62 sekundēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt