Dienas ziņas

Vai Ventspils paliks bez autoostas?

Dienas ziņas

Turpinās valdības veidošanas sarunas

Zemgalē tūrisma jomu attīstīs sadarbojoties

Zemgalē tūrisma nišu attīstīs sadarbojoties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zemgalē tūristu galamērķis visbiežāk ir lielās pilis, ar kurām mazajiem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem konkurēt nav pa spēkam. Lai piedāvājumu paplašinātu, mazie uzņēmēji no sešiem novadiem šodien sāka jaunu sadarbības projektu, kas paredz kopīgu maršrutu veidošanu un daudzināšanu, kā arī īpaša maršruta kalkulatora izveidi tūristiem.

Rundāles novada un arī visas Zemgales populārāko tūrisma objektu Rundāles pili gadā  apmeklē vairāk nekā 255 tūkstoši viesu. Tas gan nav vienīgais apskates vērtais  objekts, vien tūristi visbiežāk nemaz nezina, ka Rundāles novadā ir vēl ap 20  mazo tūrisma pakalpojumu sniedzēju.

Līdzīga situācija arī citos apkaimes novados. Tāpēc   uzsākts jauns uzņēmēju sadarbības projekts, kurā apvienojušās  sešu novadu biedrības un uzņēmēji, kas  atrodas 45 kilometru attālumā no Rundāles pils. Ideja par šādas sadarbības veidošanu radusies  vēsturisko rekonstrukciju studijai "Rokoko", kas jau ilgāku laiku  nodarbojas ar 18.-19. gadsimta tērpu rekonstrukciju, bet tūrisma  jomā ir jaunpienācēji.

Biedrības ''Vēsturisko rekonstrukciju studija Rokoko'' valdes priekšsēdētāja Elīna Kuzņecova norāda, ka mērķis ir iekļauties tūrisma apritē. "Piesaistīt ne tikai tādus individuālos ceļotājus, bet arī tūristu grupas, kas nav vienkārši. Zemgales tūrismā tāda specifika ir, sevišķi te, Rundāles apkaimē, ir tādi tranzīttūristi, kas brauc garām," sacīja Kuzņecova.

Latviskās dzīvesziņas popularizētāja  Daira Jātniece stāsta, ka, darbojoties tūrisma nišā daudzus gadus, arī mazie uzņēmēji var  panākt, ka saimniecībā sezonā iegriežas no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem viesu. Tomēr, tikai konkurējot, cerības uz attīstību  esot niecīgas.

Jaunā sadarbības projekta mērķis ir izstrādāt jaunus maršrutus, kuru piedāvājums būtu saistošs  dažādām gaumēm un dažāda vecuma viesiem.  Divu gadu laikā tikšot izstrādāta arī mājaslapa ar maršrutu kalkulatoru tūristiem, bet uzņēmēji sadarbības partnerus varēs meklēt arī kontaktbiržās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti