Vilks: LM potenciālie investori gatavi darbam; valsts līdzekļus iespējams atgūt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs" potenciālie investori gaida brīdi, kad varēs tajā ieguldīt līdzekļus, intervijās trešdienas rītā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt" un LTV raidījumā „Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministrs Andris Vilks („Vienotība").

„Investori nekur nav pazuduši (..) Es saskatu lielu interesi par šo uzņēmumu," sacīja Vilks. Šobrīd potenciālie investori beidzot ir sagaidījuši brīdi, kad „akcionāri vairs nemaisās" ar saviem strīdiem. „Labā ziņa, ka investors visu laiku ir gaidījis, kad beigsies šis cirks," optimismu pauda ministrs. Tiesa, iespējams, ka līdzšinējie akcionāri centīsies saglabāt savu ietekmi arī pēc tam, kad uzņēmumu varētu pārņemt ienākušie investori.

Viņš atgādināja, ka patlaban nopietnu interesi ir izrādījuši divi Krievijas uzņēmumi un, iespējams, ka interese ir arī citu valstu uzņēmumiem. Tāpēc šobrīd atliek administratoram vienoties ar potenciālajiem investoriem par iespējamo sadarbību.

Vilks akcentēja, ka valsts vēl var atgūt līdzekļus, ko tā vasarā ieguldīja, atmaksājot uzņēmuma ņemto kredītu no Itālijas bankas „UniCredit". Tam gan nepieciešama investoru ienākšana uzņēmumā.

Ziņots, ka patlaban uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers ir pieteicis uzņēmuma maksātnespēju. Pēc tās apstiprināšanas tajā var ienākt potenciāli jauni investori – kā vieni no iespējamajiem ir Krievijas metalurģijas uzņēmumi „Dalpoļimetal" un „Afina Palada", kas iepriekš izrādīja interesi par „Liepājas metalurgu".

Savukārt uzņēmuma akcionāri Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans mēnešiem ilgi nespēja vienoties par uzņēmuma nākotni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti