Vilks: Ķīnas ekonomika ir tuvu pārkaršanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ķīnas ekonomika patlaban ir tuvu pārkaršanai un notikumi tajā turpmāk ir jāvēro uzmanīgi, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

"Uz Ķīnas jautājumu ir jāskatās uzmanīgi (..) Tur finanšu tirgū un akciju tirgū lietas ir nopietnas," teica Vilks, gan uzsverot, ka Ķīnas ekonomikas pārkaršana var būt nevis tuvākā vai tuvāko divu gadu jautājums, bet tālāka nākotne. Viņš gan uzsvēra, ka Latviju tā varētu skart mazāk. Lielākas cietējas būtu Āzijas lielie finanšu centri.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Līdz šim Ķīna lēti ražoja un viegli eksportēja savas preces visā pasaulē, situāciju skaidroja Vilks. Bet tagad šie apjomi ir kritušies un lielāka nozīme ir Ķīnas iekšējam patēriņam.

Viņš arī atzīmēja, ka daudzi Eiropas uzņēmumi pārceļ uzņēmumus uz Eiropu, kas ir gudrs solis tieši potenciālās pārkaršanas dēļ.

Ziņots, ka pēdējās nedēļās ir sašūpojies Ķīnas fondu tirgus. Investoru zaudējumi lēšami dažos triljonos eiro.

Janvārī Ķīnas fondu tirgus piedzīvoja krasu cenu pieaugumu un daudzi iedzīvotāji centās no tā labi nopelnīt. Tagad, bailēs par akciju cenu lejupslīdi un "burbuļa" plīšanu, vērtspapīri aktīvi pārdoti, izraisot krasu akciju cenu kritumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti