VID atcēlis arestu «Dobeles dzirnavnieka» mantai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

AS "Dobeles dzirnavnieks" ceturtdien, 17.martā, saņēma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu, ar kuru pilnā apjomā tiek atcelta izpildes nodrošinājuma līdzekļu piemērošana – noņemts liegums uzņēmuma mantai, informē "Dobeles dzirnavniekā".

VID apstiprināja, ka arests uzņēmuma mantai ir atcelts, taču plašāku informāciju dienests atturējās sniegt.

"Dobeles dzirnavniekā" norāda, ka patlaban uzņēmums turpina gatavot pārsūdzības dokumentu par VID audita rezultātā graudu pārstrādes uzņēmumam veikto uzrēķinu.

Uzņēmumā turpina apgalvot, ka tam nav nodokļa parādu un tas vienmēr laikus un noteiktajā apjomā veicis nodokļu maksājumus. VID lēmums ir saistīts nevis ar "Dobeles dzirnavnieka", bet gan uzņēmuma piegādātāju iespējamām negodprātīgām darbībām.

"Šis gadījums ir izraisījis plašas diskusijas gan mūsu sadarbības partneru, gan citu nozares pārstāvju vidū, kas arī ir pauduši neizpratni par godprātīgajiem nodokļu maksātājiem uzlikto nesamērīgo atbildību piegādātāju ķēdes kontrolēšanā," teica "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš atzīst, ka saistībā ar notikušo ir zināms gandarījums, jo "pēdējā laika notikumi būs kā katalizators, lai valstī beidzot tiktu sakārtota nodokļu iekasēšanas sistēma un ieviesta reversā PVN maksāšanas kārtība graudaugu iepirkumos". Par to uzņēmums aktīvi iestājies jau pāris gadus.

"Dobeles dzirnavnieks" turpina ierasto darbu un pilda savas saistības gan pret darbiniekiem, gan sadarbības partneriem tāpat kā līdz šim, norāda uzņēmumā.

Mediji iepriekš jau ziņoja, ka VID  apķīlājis visus "Dobeles dzirnavnieka" īpašumus, jo uzņēmuma ir 1,9 miljonu eiro nodokļu parāds. Savukārt uzņēmumā uzsvēra, ka tam nav nodokļu parādu un tas grasās pārsūdzēt VID pieņemto lēmumu.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) iepriekš atzina, ka "Dobeles dzirnavnieka" gadījumā nodokļu parāda summa ir bijusi gana liela. VID uzlicis arestu "Dobeles dzirnavnieka" aktīviem, lai aizstāvētu valsts intereses. Proti, ja šie nodokļi netiek samaksāti, tad ir iespēja tos piedzīt. 

Ministre norādīja, ka VID vadība mēģina rast kompromisu "Dobeles dzirnavnieka" nodokļu parādu lietā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti