Veselības un darījumu ceļojumi varētu kļūt par tūrisma nozares prioritātēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 4.decembrī, Jūrmalā notiks Latvijas Tūrisma nozares forums, kurā industrijas pārstāvji plāno apstiprināt aktuālās attīstības tendences un situāciju nozarē, kā arī Latvijas tūrisma politikas izvirzītās prioritātes: veselības tūrisms un darījumu tūrisms.

2015.gads kopumā tūrisma nozarei ir nesis vairākas nozīmīgas pārmaiņas. Pirmkārt, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai kaimiņvalstī Krievijā, Latvijas tūrisma industrijai nācās samierināties ar ievērojamu Krievijas tūristu skaita kritumu.

Otrkārt, pārmaiņas notika arī valsts politikā, jo tika pieņemts lēmums apvienot līdzšinējo par tūrismu atbildīgo institūciju - Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras - apvienošan.

Tiesa, līdzšinējie šī gada statistikas dati par tūrisma nozari liecina par to, ka ar Krievijas tūristu zaudējumu nozare ir spējusi tikt galā labāk, nekā cerēts. Aptuveni 33 procentu Krievijas tūristu apjoma kritumu lielā mērā kompensē būtisks tūristu skaita pieaugums no Lietuvas, Lielbritānijas, Igaunijas un arī Skandināvijas valstīm. Tā rezultātā kopējais tūristu skaits Latvijā šogad ir pat audzis, tomēr nedaudz sarucis to vidējais Latvijā pavadīto nakšu skaits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti