Van Rompejs Tallinā: Latvijas iestāja eiro zonā ir gaidīta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas iestāja eiro zonā ir gaidīta, otrdien vizītes Tallinā laikā aģentūrai BNS teica Eiropas Savienības (ES) prezidents Hermans van Rompejs."Mēs gaidām iespēju pateikt Latvijai, ka laipni lūdzam to eiro zonā," viņš sacīja.

"Ja jaunas valstis vēlas iestāties eiro zonā, tas apliecina, ka eiro zona joprojām ir pievilcīga," norādīja ES prezidents.

Savukārt Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips pēc tikšanās ar van Rompeju aģentūrai BNS uzsvēra, ka Latvijas dalība eiro zonā nostiprinās ES kopējo valūtu un noteikti ir Igaunijas interesēs.

Tikšanās laikā van Rompejs un Ansips pārrunājuši norises eiro zonā un paredzamo eiro ieviešanu Latvijā nākamgad, informēja Igaunijas valdības preses dienests. Igaunija ir eiro zonas dalībniece kopš 2011.gada.

Otrdien van Rompejs uzturējās vizītē Tallinā, kur viņš tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, parlamenta spīkeri Eni Ergmu unu Ansipu, bet otrdienas vakarā viņam Viļņā paredzēta tikšanās ar nākamās ES prezidējošās valsts Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti.

Pašlaik eiro zonā ir 17 no 27 ES dalībvalstīm. Latvija vēlas eiro ieviest no nākamā gada 1.janvāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti