Valdība plāno pabeigt darbu pie nākamā gada budžeta likuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdības darbs pie 2015. gada valsts budžeta likumprojekta un vidēja termiņa budžeta ietvara iegājis finiša taisnē. Otrdien notiekošajā valdības sēdē plānots apstiprināt budžeta projektu, kas sagatavots iesniegšanai Saeimā.

Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Jolanta Plūme norāda, ka sagatavotais budžets paredz finansējumu iekšējai un ārējai drošībai. Papildu finansējums tiks piešķirts vairāku svarīgu pasākumu īstenošanai un svarīgi, ka līdzekļi atvēlēti arī budžeta palielinājumam visām pašvaldībām.

Jau trešdien budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi plānots iesniegt parlamentā.

Nākamā gada valsts budžets plāns paredz vispārējās valdības budžeta ieņēmumu prognozi 33,6% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), izdevumu prognozi 34,6% apmērā no IKP, deficītu 1% apmērā no IKP un valsts parādu 35% apmērā no IKP.

Nākamā gada valsts budžeta izdevumi salīdzinājumā ar 2014.gadu palielināsies par teju 240 miljoniem eiro, ietverot gan jau pagājušajā gadā pieņemtos lēmumus par papildu finansējumu, gan jaunās politikas iniciatīvas 133,2 miljonu eiro apmērā, gan citus prioritāros papildu pasākumus 46,5 miljonu eiro apmērā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti