Ukraina svītro Latviju un vēl četras valstis no nodokļu patvēruma zonu saraksta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ukrainas valdība svītrojusi Latviju, Igauniju, Gruziju, Maltu un Ungāriju no nodokļu patvēruma zonu saraksta, ziņo Ukrainas mediji.

“Mūsu partneri, mūsu kolēģi bija nedaudz satraukti par šo jautājumu,” valdības sēdē sacīja Ukrainas premjers Volodimirs Groismans.

Viņš atklāja, ka šo situāciju pārrunājis ar Igaunijas premjerministru, savukārt Ukrainas prezidentam Petro Porošenko par to esot bijušas divpusējās sarunas Pasaules ekonomikas forumā Davosā.

“Vienojāmies, ka mēs strādājam Finanšu ministrijas līmenī un atrodam pareizo risinājumu. Mēs esam atraduši šādu risinājumu,” pauda Groismans.

Ukrainas finanšu ministrs Aleksandrs Daņiļuks norādīja, ka divu mēnešu laikā notiks konsultācijas ar valstīm, kuras svītrotas no saraksta, jo pastāvot Ukrainas kapitāla aizplūšanas iespējas.

“Ja konsultācijās mēs kā valsts netiksim pārliecināti, ka mūsu intereses ir aizsargātas, mēs varam atgriezties pie šī jautājuma,” sacīja ministrs.

KONTEKSTS:

Ukrainas valdība pērnā gada 27.decembrī pieņēma lēmumu vēl 22 valstis, tostarp Latviju un Igauniju, iekļaut starp tām jurisdikcijām, kuras Ukraina uzskata par nodokļu patvēruma valstīm.

Iekļaušana šajā sarakstā paredz, ka ienākuma nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis (PVN) 30% apmērā tiek tūlītēji piemērots precēm un pakalpojumiem, kas iegādāti no šādām jurisdikcijām. Tāpat arī uzņēmumu un banku uzraudzība kļūst krietni stingrāka. 

Reaģējot uz to, Latvijas Ārlietu ministrija Ukrainas pārstāvim iesniegusi notu, lai Latviju izņem no nodokļu patvēruma zonu „melnā saraksta”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti