Tramps: Vienošanās par «TikTok» pārdošanu jāpanāk līdz 15. septembrim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pavēstīja, ka Ķīnas uzņēmumam piederošā populārā video lietotne "TikTok" Savienotajās Valstīs pārtrauks darboties, ja uzņēmums līdz 15. septembrim nebūs pārdevis ASV segmentu, vēlams, amerikāņu pircējam.

"Es esmu noteicis datumu ap 15.septembri, un šajā brīdī tas pārtrauks darboties Savienotajās Valstīs," Tramps sacīja žurnālistiem.

"Tas tiks slēgts 15.septembrī, ja "Microsoft" vai kāds cits nespēs to nopirkt vai vienoties par darījumu."

Tramps pastiprināja spiedienu pret "TikTok" mātesuzņēmumu "ByteDance", cenšoties panākt, lai tas vienojas par darījumu pēc tam, kad "Microsoft" nedēļās nogalē bija apstiprinājis, ka abas puses risina sarunas, un Baltais nams bija atkāpies no Trampa sākotnējiem draudiem par tūlītēju aizliegumu.

Tramps vēl piektdien lika noprast, ka gatavojas aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, izmantojot ārkārtējās ekonomiskās pilnvaras vai izpildrīkojumu.

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins intervijā "ABC News" sacīja, ka "TikTok" nevar turpināt pastāvēt esošajā formātā.

Mnučins, kurš vada Ārvalstu investīciju Savienotajās Valstīs komiteju, sacīja, ka komiteja izvērtē "TikTok" darbību un ir secinājusi, ka "TikTok" nevar turpināt darboties esošajā formātā, jo pastāv risks, ka tā sūta uz Ķīnu datus par 100 miljoniem amerikāņu.

Ministrs norādīja, ka prezidents var pieprasīt, lai Ķīnas interneta tehnoloģiju kompānija "ByteDance" pārdod uzņēmumu, kas Savienotajās Valstīs pārvalda lietotni "TikTok", vai arī nobloķēt lietotni ASV.

ASV datortehnoloģiju kompānija "Microsoft" ir apstiprinājusi, ka ved sarunas par "TikTok" iegādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti