Trampa padomnieks Davosā mēģina kliedēt bažas par ASV turpmāko tirdzniecības politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šveices kūrortpilsētā Davosā  otrdien, 17.janvārī, atklāts pasaules ekonomiskās un politiskās elites forums. Šogad tas sakritīs ar jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurāciju. Trampa iespējamā ekonomiskā politika ir vien no apspriedes galvenajiem diskusiju tematiem.  

Forumu atklāja Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, kurš kļuvis par pirmo Ķīnas līderi šajā saietā. Savā runā viņš aizstāvēja globalizāciju un brīvo tirdzniecību.

Tās ir jomas, kurās savukārt Tramps vēlas ieviest korekcijas, lai novērstu kaitējumu, ko, viņaprāt, ASV ekonomikai nodara tādas valstis kā Ķīna.

Forumu apmeklēja jaunievēlētā prezidenta padomnieks Entonijs Skaramuči, kurš mēģināja kliedēt bažas par sava bosa plāniem. 

“Protams, viņš atbalsta starptautisko tirdzniecību, viņš tikai runā par brīvu un godīgu tirdzniecību - tas ir viss, ko viņš saka; viņš iestājas par simetriskām attiecībām. Tādām, kur amerikāņu strādniekiem un Amerikas vidusslānim ir advokāts varas virsotnē, kas strādās viņu interesēs, tas ir viss, ko viņš saka, viņš nerunā par izolacionismu,” klāstīja Entonijs Skaramuči.

Šī gada foruma devīze ir "Atsaucīga un atbildīga vadība", un tajā tiks meklēti risinājumi cīņai ar populismu, kas pieņemas spēkā gan ASV, gan citās rietumvalstīs. 

Forumā piedalīsies aptuveni 300 politisko līderu no 70 valstīm un aptuveni 1000 uzņēmumu vadītāju. Viņi kas diskutēs par ekonomisko izaugsmi, sociālo iekļaušanu, vairāku rūpniecības nozaru automatizāciju un citiem jautājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti