Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos mēneša laikā samazinājušās par 2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šī gada februārī, salīdzinot ar janvāri, sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos samazinājusies par 2%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā samazinājusies par 7%, bet Rīgas rajonā tā ir pieaugusi par 2,7%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā februārī cena samazinājusies par 2%, mikrorajonos tā pieaugusi par 5%, Rīgas rajonā cena samazinājusies par 2,5%, bet Jūrmalā cena nav mainījusies.

2016.gada februāra cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus", "Latio", "Balsts Real Estate", "Arco Real Estate". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju, februārī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2700 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1300 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 878 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2915 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1400 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 675 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 532 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos februārī bija 1048 eiro par kvadrātmetru (mēneša laikā kāpums par 2,5%), Rīgas rajonā - 853 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 12% salīdzinājumā ar janvāri, Jūrmalā - 1400 eiro par kvadrātmetru, kas ir par 7% mazāk nekā decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti