Samazinās gan eksporta, gan importa vērtība ārējās tirdzniecības bilancē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Novembrī preču eksporta un importa vērtība ārējās tirdzniecības bilancē, salīdzinot ar oktobri, ir samazinājusies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Salīdzinot ar oktobri, eksporta vērtība ir samazinājusies par 13,4%, savukārt importa – 5,7%. Pārvalde aplēsusi, ka novembrī Latvija eksportēja preces 911,9 miljonu eiro apjomā, savukārt 1,070,5 miljonu eiro apjomā.

Galvenais iemesls ārējās tirdzniecības bilances izmaiņās ir augu valsts eksporta samazinājumam par 47,2 miljoniem eiro jeb 44,7%. Visvairāk augu valsts produktu eksportu ietekmēja kviešu, kviešu un rudzu maisījuma eksporta samazinājums - par 39,0 miljoniem eiro jeb 61,1%.

Attiecībā uz eksportu būtiskas izmaiņas fiksētas arī citās nozarēs: mehānismu un mehānisko ierīču eksports saruka par 24,2 miljoniem eiro, pārtikas rūpniecības ražojumu eksports saruka par 18,8 miljoni eiro, minerālproduktu eksports saruka par 11,6 miljoniem eiro, parasto metālu un to izstrādājumu eksports samazinājās par 11,3 miljoniem eiro, savukārt optisko un aparatūras eksports palielinājies par 4,8 miljoniem.

Toties attiecībā uz importu ir sarucis parasto metālu un to izstrādājumu imports par 27,5 miljoniem eiro, satiksmes līdzekļu un to aprīkojuma imports samazinājās par 13,6 miljoniem eiro, plastmasa, kaučuka un to izstrādājumu imports saruka par 12,6 miljoniem eiro, savukārt tekstila un tekstilizstrādājumu imports saruka par 10,2 miljoniem eiro. Savukārt palielinājies optisko ierīču un aparatūras, pulksteņu imports – par 4,7 miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti