Samazina «Latvijas dzelzceļa» valdes locekļu skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" ("LDz") padome piektdien, 13. martā, pieņēma lēmumu par uzņēmuma valdes locekļu skaita samazināšanu no četriem līdz trim, kā arī iecēla divus jaunus, pastāvīgus "LDz" valdes locekļus.

"LDz" valdē iecelta Vita Balode-Andrūsa, kura atbildēs par uzņēmuma finanšu jautājumiem, savukārt par "LDz" valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais uzņēmuma pagaidu vadītājs Māris Kleinbergs. Uzņēmuma valdē darbu turpinās arī Ēriks Šmuksts.

Samazinot "LDz" valdes locekļu skaitu, no kompānijas valdes atsaukts Ainis Stūrmanis, kurš bija atbildīgs par uzņēmuma attīstības projektiem.

Turpmāk uzņēmuma attīstības jautājumi būs valdes priekšsēdētāja atbildībā.

"LDz" valdes pagaidu loceklis Andris Lubāns darbu uzņēmumā turpinās līdz 1. jūnijam.

KONTEKSTS:

Pēc darba attiecību pārtraukšanas ar iepriekšējo "LDz" valdes priekšsēdētāju Edvīnu Bērziņu un Aivaru Strakšas pērn augustā amata pienākumus sāka pildīt divi pagaidu "LDz" valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs un valdes loceklis Andris Lubāns. "LDz" valdē darbojās arī Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis.

"LDz" šā gada sākumā paziņoja, ka līdz šā gada beigām plāno pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem. Tas skaidrots ar kravu pārvadājumu negatīvajām tendencēm un nepieciešamību būtiski paaugstināt "LDz" saimnieciskās darbības efektivitāti, tādējādi stabilizējot uzņēmumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti