Sākusies Somijas-Igaunijas zemūdens gāzesvada «Balticconnector» būvniecība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar pamatakmens ielikšanas ceremoniju piektdien sākusies Somijas-Igaunijas zemūdens gāzesvada "Balticconnector" būvniecība.

Ceremonija, kurā tika ielikts pamatakmens gāzesvada kompresoru stacijai, notika Somijā, Inko pašvaldībā. Tajā piedalījās Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministre Kadri Simsone, Somijas vides un enerģētikas ministrs Kimmo Tīlikainens, Eiropas Komisijas viceprezidents Jirki Katainens, kā arī Igaunijas valstij piederošā gāzes pārvades sistēmu operatora "Elering" un Somijas uzņēmuma " Balticconnector " vadītāji, ziņo "Elering" preses dienests.

150 kilometrus garais cauruļvads, kura būvdarbus paredzēts pabeigt 2020.gadā, ļaus izveidot dabasgāzes tirgu, kas aptvers Somiju un Baltijas valstis, un transportēt starp Igaunijas un Somijas gāzes pārvades tīkliem līdz 7,2 miljoniem kubikmetru gāzes dienā, kas atbilst visām Igaunijas gāzes vajadzībām aukstākajās ziemas dienās.

Gāzesvada 55 kilometrus garo sauszemes daļu no Kīli līdz Paldiskiem Igaunijā par 43,4 miljoniem eiro būvēs Igaunijas dabasgāzes kompānijas "Eesti Gaas" meitasuzņēmums "EG Ehitus", bet 77 kilometrus garo zemūdens posmu no Igaunijas Pakri pussalas līdz Inko Somijā - Šveices kompānija "Allseas". Sauszemes posms Somijā stiepsies 21 kilometra garumā no Inko līdz Siuntio.

"Balticconnector" projekta īstenošana izmaksās apmēram 300 miljonus eiro, no šīs summas 206 miljoni eiro tiks piešķirti no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti