Rīta intervija

Satiksmes departamenta direktors Emīls Jakrins par veloceliņiem un Dienvidu tiltu

Rīta intervija

Labklājības ministrs Jānis Reirs par valdības pensiju diskusiju

Intervija ar Ingunu Sudrabu

Opozīcijas deputāte Sudraba: Nodokļu reforma ir fikcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais nodokļu reformas piedāvājums, kas akceptēts valdībā un pašlaik tiek skatīts Saeimā, ir fikcija. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Saeimas opozīcijā esošās partijas "No sirds Latvijai" (NSL) līdere Inguna Sudraba.

Viņasprāt, solis ieviest progresīvu iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) ir pareizs. Taču ar citu nodokļu, piemēram, akcīzes nodokļa pieaugumu degvielai ieguvumi no IIN izmaiņām tikšot atņemti. Proti, ar vienu soli tiks dots, bet ar otru – atņemts, līdz ar to nodokļu reforma ir "fikcija", vērtēja Saeimas deputāte.

Pēc viņas sacītā, arī NSL nodokļu reformai ir sagatavojusi priekšlikumus, kas pirmdien, 24. jūlijā, tiks iesniegti atbildīgajā Saeimas komisijā. Tostarp būs priekšlikumi, lai palīdzētu "nesagraut" ziedojumu sistēmu. Tāpat būšot priekšlikumi attiecībā uz veselības aprūpi, kam vajag vairāk naudas.

Sudraba piebilda, ka nodokļu reformās svarīgi ir ievērot fundamentālus principus  lai cilvēki sajustu, ka nodokļu sistēma palīdz un ir vienlīdzīga.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā piektdienā pēc plašām debatēm pirmajā lasījumā atbalstīja ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus.  Deputātiem dotas dažas dienas laika jaunu priekšlikumu iesniegšanai. Likumprojektus galīgajā lasījumā paredzēts skatīt ceturtdien, 27. jūlijā.

Nodokļu reforma paredz ieviest plašas izmaiņas vairākos nodokļos, piemēram, plānots ieviest progresīvu IIN, palielināt minimālo algu līdz 430 eiro, kā arī ieviest principu, ka par uzņēmumā atstāto peļņu nodoklis nav jāmaksā.

Kristiska par FM nodokļu reformas piedāvājumu ir uzņēmējus pārstāvošā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kā arī Latvijas Banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti