Rīta Panorāma

Gaismas pilij – 1 gads

Rīta Panorāma

Neiepazītais Rainis izstādē "Ar zelta stīgām"

Intervija ar Kārli Šadurski

Šadurskis: Izņemot prioritārās nozares, ministrijām būtu jāsamazina par 3% bāzes izdevumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gada budžetā visām ministrijām, izņemot prioritārās nozares, vajadzētu samazināt  bāzes izdevumos par 3% tajās pozīcijās, kas ir samazināmas, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis („Vienotība”).

Koalīcijas darba grupa, kas strādā pie nākamā gada budžeta, jau piektdien, 21.augustā, vienojās par pozīcijām, kur varētu palielināt budžeta ieņēmumus. Tomēr aizvien budžetam pietrūkst 35 miljoni eiro. „Un faktiski tagad tas ir ministru, valdības uzdevums pieņemt gala lēmumu, lielos kontrolskaitļus, un tas varētu notikt otrdien valdības sēdē,” sacīja Šadurskis.

Taujāts par to , vai no koalīcijas partneriem nav lielu pretenziju budžeta veidošanā, politiķis pauda, ka ir „ļoti viegli vienoties vārdos, ka mūsu galvenā prioritāte ir drošība, veselība, izglītība, bet, kad nonāk līdz konkrētiem skaitļiem, tur ir ļoti daudz diskusiju, un līdz galam šī vienošanās nav panākta”.

Ja neskaita Aizsardzības, Iekšlietu, Veselības un Izglītības un zinātnes ministrijas, visām pārējām vajadzētu samazināt par 3% savus bāzes izdevumus tajās pozīcijās, kas ir samazināmas. Šāds samazinājums dos 16,6 miljonu eiro ietaupījumus.

„Neviens cits kā pats nozares ministrs labāk neredz, kuri varbūt no iepriekš bāzē iekļautajiem tēriņiem vairs nav tik aktuāli vai kur var kaut ko ietaupīt,” skaidroja Šadurskis.

Viņš arī atzina, ka būtu brīnums, ja no ministrijām nebūtu pretestības pret tēriņu samazinājumu: „Protams, ministri nepaudīs nekādu sajūsmu par šo lietu. Bet, ja mēs šo vingrinājumu neveicam, tad gadu no gada šī bāze uzblīst, un tad redzam, ka jaunās politikas iniciatīvām mums vairs nepietiek līdzekļu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti