Krustpunktā

Plāno ieviest katrai personai elektronisko adresi saziņai ar valsti

Krustpunktā

Eksperti: Latvijas karavīru līdzdalība misijās ārvalstīs ir lieliska pieredze

Pirmais gads brīvā elektroenerģijas tirgū bijis veiksmīgs; patērētāji vīlušies par cenām

«Sadales tīkls»: Pirmajā elektrības tirgus brīvlaišanas gadā patērētāji vīlušies par cenām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmais elektroenerģijas tirgus brīvlaišanas gads aizritējis veiksmīgi, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" vērtēja AS  "Sadales tīkls" (ST) valdes loceklis un attīstības direktors Rolands Lūsveris, atzīstot, ka mājsaimniecības, iespējams, pēc tirgus atvēršanas ir nedaudz vīlušās par elektrības cenām.

ST klientu līgumu direktors Vents Kleikalīdis "Krustpunktā" atzina, ka mājsaimniecībām elektrību līdz ar "Latvenergo" piedāvā pirkt kopumā pieci elektrības tirgotāji. Latvijā darbojas kopumā 18 elektrības tirgotāji, no kuriem lielākā daļa apkalpo juridiskas personas.

Kleikalīdis atzina, ka mājsaimniecībām ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko piedāvājumu no kopumā 25 piedāvājumiem, ko piedāvā pieci elektrības tirgotāji. Vēl vairāki uzņēmumi patlaban vēl pēta iespēju pārdot elektroenerģiju mājsaimniecības sektorā, un ļoti iespējams, ka tuvākajā laikā "vēl kāds nāks klāt".

ST valdes loceklis vērtēja, ka pirmais elektroenerģijas tirgus atvēršanas gads aizritējis veiksmīgi. Iespējams, mājsaimniecības ir nedaudz vīlušās par elektrības cenām. "Nenotiek klientu gaidītais samazinājums," sprieda ''Sadales tīkla'' valdes loceklis Rolands Lūsveris.

Uzņēmuma valdes loceklis gan norādīja, ka parādās arvien jauni elektrības tirgotāju piedāvājumi, un arī viņš pats nomainījis elektrības piedāvājumu, jo atradis cenas ziņā labāku variantu.

Pēc ST klientu līgumu direktora sacītā, elektrības tirgotāju pērn nomainījuši vairāk nekā 1% lietotāju. "Ir tādi, kas pametuši "Latvenergo", un ir arī tādi, kas pie tā atgriezušies. Iedzīvotāji kļūst arvien aktīvāki,” atzina Kleikalīdis.

Jau ziņots, ka no 2015.gada 1.janvāra ikviens Latvijas iedzīvotājs ir tiesīgs izvēlēties jebkuru no vairākiem Latvijā ar mājsaimniecībām strādājošajiem elektrības tirgotājiem.

Pusgadu pēc elektrības tirgus atvēršanas mājsaimniecībām Latvijas Radio uzrunātie iedzīvotāji atzina, ka par šo iespēju ir informēti, taču viņu interese par tirgotāju maiņu nebija augsta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti