Rūpniecības produkcijas apjoms augustā samazinājies par 2%, gada laikā par 3,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Augustā salīdzinājumā ar jūliju rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājies par 2%, bet, salīdzinot ar 2012. gada augustu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē produkcijas apjoms samazinājies par 4,3%, apstrādes rūpniecībā – par 2,4%, bet neliels pieaugums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,8%.

Vislielākais apstrādes rūpniecības produkcijas samazinājums, salīdzinot ar jūliju, bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 66,7%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) – par 16,1%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozarē – par 6%.

Savukārt produkcijas apjoma pieaugums bija kokapstrādē – par 3,6%, pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 2,9% un apģērbu ražošanas nozarē – par 10,3%.

Šogad augustā, salīdzinot ar 2012. gada augustu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,5%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 2,5% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 7,9%, bet pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 0,6%.

Lielākais apstrādes rūpniecības produkcijas samazinājums, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, bija metālu ražošanas nozarē – par 66,3%, citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē – par 40,7% un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 39,8%.

Savukārt ražošanas apjoma pieaugums, salīdzinot ar pērno augustu, bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 33,8%, elektrisko iekārtu ražošanas nozarē – par 16,9%.

Produkcijas pieaugums bija arī pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: pārtikas produktu ražošanā – par 6,8%, metālapstrādē – par 4,7% un kokapstrādē – par 3,7%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti