Rosina samazināt maksātnespējas procesa pieteikuma maksu mazo parādnieku grupai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai ekonomiskajā dzīvē atgrieztu vismaz daļu no 200 000 Latvijas iedzīvotāju, kuriem parādu dēļ ir apķīlāti bankas konti, uz dažiem gadiem vajadzētu samazināt maksātnespējas pieteikšanas maksu mazo parādnieku grupai, Latvijas Televīzijas raidījumā norādīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).  

Līdz šim politiķi, risinot ēnu ekonomikas problēmas, jau ir ierobežojuši ātro kredītu izsniegšanas kārtību. Nākamā lieta, kuru vēlas radīt Reizniece–Ozola, ir maksātnespējas procesu pieteikuma maksas samazināšana mazo parādnieku grupai.

Ekonomikas ministre pauda, ka pieteikuma maksas samazināšna nav ilgtermiņa pasākums, bet trīs gadi būtu nepieciešami, lai palīdzētu atgriezt ekonomiskajā apritē vismaz pusi no parādsaistībās nonākušajiem cilvēkiem.

Šādas programmas izveidošanai Ekonomikas ministrijai būtu nepieciešama sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu un Finanšu ministriju.

Reizniece-Ozola klāstīja, ka apmēram 200 000 Latvijas iedzīvotāju ir apgrūtināti jeb apķīlāti bankas konti, jo viņiem ir pārādi ātro kredītu vai komunālo maksājumu kavēšanas dēļ. Tas nozīmē, ka viena liela daļa no ekonomiski aktīvajiem cilvēkiem ir izslēgti no ekonomiskās dzīves un ir spiesti strādāt ēnu ekonomikā vai aizbraukt no valsts.

Ziņots, ka maija beigās Saeima vienojās par stingrāku regulējumu nebanku aizdevumu izsniegšanai, tostarp aizliedzot tos piešķirt naktīs. Savukārt iecerētā nozares uzraudzības maiņa, nododot to Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK), neguva atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti