«Rimi» ieguldīs miljonu eiro depozīta sistēmas ieviešanai vairāk nekā 100 veikalos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ieguldot vairāk nekā 1 miljonu eiro depozīta sistēmas ieviešanai, mazumtirgotājs "Rimi Latvia"  ("Rimi") ar 1. februāri nodrošinās iespēju klientiem nodot stikla un PET pudeles, kā arī metāla skārdenes vairāk nekā 100 "Rimi" veikalos visā Latvijā.

"Rimi" piektdien, 30. jūlijā, parakstīja līgumu par depozīta iepakojuma pieņemšanu un taromātu izmantošanu ar SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO), informēja mazumtirgotājs.

Pircēji par katru nodoto pudeli saņems kuponu 10 centu vērtībā, ko atprečot varēs jebkurā "Rimi" veikalā. Savukārt dzērienu iepakojumi no taromātiem tiks nogādāti DIO tālākai apstrādei.

Paredzēts, ka ar taromātu palīdzību "Rimi" veikalos būs iespējams savākt un pārstrādāt vairāk nekā 100 miljonu iepakojumu vienību gadā.

"Rimi" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers atzīmēja: "Plānojot taromātu atrašanās vietas, galvenokārt vadījāmies pēc tā, lai klientiem izmantoto pudeļu nodošana būtu ērta un kļūtu par viņu ikdienas ieradumu tāpat kā iepirkšanās Rimi"."

Savukārt DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis norādīja, ka, parakstot līgumu par dalību depozīta sistēmā ar "Rimi", uzņēmums spēris soli tuvāk efektīvas depozīta sistēmas ieviešanai.

DIO noslēdzis līgumus vēl ar mazumtirdzniecības tīkliem SIA "Elvi Latvija", "Citro" zīmola pārstāvi SIA "Latvian Retail Management" un "Mego" zīmola pārstāvi SIA "Lenoka" par dalību depozīta sistēmā.

"Visi līgumi tiek slēgti ar vienādiem nosacījumiem. Tādējādi DIO pietuvojies mērķim Latvijā kopumā izvietot aptuveni 800-1000 taromātus, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtu un pieejamu infrastruktūru tukšās taras nodošanai,"

teikts DIO paziņojumā.

KONTEKSTS:

2020. gada oktobrī Latvijas valdība apstiprināja dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas noteikumus. Depozīta sistēma Latvijā sāks darboties 2022. gada februārī. 

Dzērienu iepakojumu depozītsistēmas operatora konkursā sacentās divi pretendenti:  SIA "Depozīta iepakojuma operators", kas pieder lielākajiem dzērienu ražotājiem, un kompānija "Nulles depozīts", kur īpašniekos savukārt ir atkritumu biznesa pārstāvji. 

Valsts vides dienests konkursā lēma dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu septiņu gadu periodā uzticēt DIO.  Uzņēmumam depozīta sistēma jāiedarbina 2022. gada februārī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti