«Rīgas satiksme» apgalvo, ka tai atkārtoti izdevies pārliecināt kreditorus par uzņēmuma stabilitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valdes tikšanās ar uzņēmuma kreditoriem aizritējusi veiksmīgi un aizdevēji piešķirto naudu pagaidām atgriezt nelūdz, aģentūrai LETA apgalvoja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma valde kreditorus šodien iepazīstināja ar kapitālsabiedrības šī gada budžeta projektu un citiem finanšu rādītājiem. "Kreditori uzklausīja līdz šim paveiktos darbus un pagaidām nekādu pretenziju nav. Vienojāmies, ka, tiklīdz valde apstiprinās auditorkompānijas "Ernst&Young" izstrādāto rekomendāciju plānu, tas tiks nosūtīts arī kreditoriem. Vienlaikus pārstāvji vienojās arī turpināt regulāru komunikāciju," sacīja Zaķis.

Uzņēmuma aizdevēji ir vairākas vadošās Latvijas bankas, kā arī Eiropas investīciju banka, Ziemeļu investīciju banka un citas ārvalstu kredītiestādes.

"Rīgas satiksmes" kopējās kredītsaistības pārsniedz 200 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā par trim "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi. Reaģējot uz korupcijas skandālu, arī uzņēmuma kreditori lūdza nekavējoties sniegt skaidrojumus par radušos situāciju.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci "Rīgas satiksmes" valdes locekļi iesniedza Rīgas mēram Nilam Ušakovam atlūgumus. Par pagaidu valdes vadītāju pērnā gada decembrī tika iecelts bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš rosināja veikt uzņēmumā auditu.

Kompānijas "Ernst&Young" audits atklāja, ka pēdējo gadu laikā nesaimnieciski pieņemtu lēmumu rezultātā uzņēmumam nodarīti desmitiem miljonu eiro lieli zaudējumi. Tāpat vairāku miljonu eiro zaudējumus uzņēmumam rada noslēgtie sadarbības līgumi ar "Rīgas karti" un "Rīgas mikroautobusu satiksmi".

Marta sākumā Matīss uzņēmuma valdes vadītāja amatu atstāja, norādot, ka Rīgas dome viņam nesniedz atbalstu to kapitālsabiedrības problēmu risināšanā, kas nav paša uzņēmuma pārziņā un kuru novēršana ir iespējama tikai ar pašvaldības lēmumiem.

Rīgas mērs Matīsa vietā iecēla ilggadējo domes darbinieku Ernestu Saulīti, kurš norādījis, ka būtu gatavs pilnībā lauzt līgumu ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi", ja KNAB pierādītu koruptīvas iepriekšējās vienošanās, piemēram, par braukšanas tarifu apmaksu un maršrutu sadali, kas pašvaldības uzņēmumam būtu radījušas finansiālus zaudējumus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti