Rīgas kapitālsabiedrībām ārējie auditi par to darbu būs jāpublisko

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas pilsētas pagaidu izpilddirektore un pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāja Iveta Zalpētere lūgs publiskot auditus par pašvaldības uzņēmumu darbību.

Saskaņā ar  Rīgas domē pērn augusta beigās lemto pašvaldības uzņēmumos un aģentūrās veicams neatkarīgs ārējais izvērtējums. Ziņojums ar secinājumiem, riskiem un rekomendācijām domē jāiesniedz līdz 2020. gada 1. maijam. 

Zalpētere intervijā Latvijas Radio atzina, ka daļa ziņojumu saņemti, daļa ne.

Ziņojumi, pēc Rīgas pilsētas pagaidu izpilddirektores teiktā, ir jāpadara publiski. Otrdien, 5. maijā,  Rīgas kapitālsabiedrībām tiks lūgts auditus publiskot uzņēmumu mājaslapās, ievērojot personas datu aizsardzības un komercnoslēpuma prasības.

Rīgas pilsētas pagaidu izpilddirektore atzina, ka

pastiprināta uzmanība būs jāpievērš "Rīgas namu pārvaldniekam" (RNP), kur situācija salīdzinājumā ar Valsts kontroles secināto nav uzlabojusies vai ir vēl sliktāka.

Atbilstoši korporatīvās pārvaldības principiem jāizvērtē katra RNP valdes locekļa atbildība un uz uzņēmuma valdi jārīko atklāts konkurss.

KONTEKSTS:

Auditu nepieciešamību vēl pērn pavasarī aktualizēja Rīgas domes opozīcija pēc tam, kad gaismā nāca korupcijas un fiktīvās nodarbinātības skandāli “Rīgas satiksmē” un citās Rīgas domes struktūrās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti