«Rīgas Centrāltirgus» pērn strādājis ar 396 668 latu peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas pašvaldībai piederošā AS "Rīgas Centrāltirgus" (Centrāltirgus) peļņa pērn bija 396 668 lati, lsm.lv informē uzņēmumā.

Centrāltirgus apgrozījums pērn bija 4,87 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2011.gadu, kad apgrozījums bija 4,53 miljoni latu, palielinājies par 343 418 latiem jeb 7,6%. Ieņēmumus pamatā veido ieņēmumi no tirdzniecības vietu iznomāšanas, telpu un ēku iznomāšanas un zemes iznomāšanas.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, vērtējot pērnā gada darbības rezultātus, akcentē, ka ieņēmumus, kas gūti, nododot apakšnomā no Rīgas pašvaldības nomātos nekustamos īpašumus, Centrāltirgus novirza būvju un teritorijas uzturēšanai un apsaimniekošanai.

"2012.gadā saimnieciskās darbības rezultāts Centrāltirgum bijis veiksmīgs, jo esam strādājuši ar peļņu 396 668 latu apmērā, kuru ierosināts ieguldīt Zivju paviljona sakārtošanā. Arī 2012.gadā paveikts daudz, lai soli pa solim sakārtotu Centrāltirgu," norāda Abramovs.

Sadarbībā ar Rīgas domes Īpašuma departamentu Centrāltirgus 2012.gadā pilnībā pabeidza triju zemesgabalu un uz tiem atrodošos ēku - rūpniecības preču tirgus - ieguldīšanu uzņēmuma pamatkapitālā, reģistrējot īpašuma tiesības zemesgrāmatā.

Kopējā ieguldīto īpašumu vērtība bija 2 342 805 lati, bet uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls 2012.gada beigās bija 4 815 634 lati. 2012.gada 31.decembrī Centrāltirgus rīcībā nodoto apsaimniekojamo zemes gabalu kopējā platība bija 132 035 kvadrātmetri, savukārt Centrāltirgus rīcībā nodoto apsaimniekojamo ēku un būvju kopējā platība ir 53 692 kvadrātmetri.

Pērn uzņēmums realizēja vairākus būtiskus rekonstrukcijas projektus apsaimniekošanā esošajos objektos - noslēdza vienošanos, ar kuru izbeigts 2001.gada ar SIA "Kustība N" noslēgtais ilgtermiņa nomas līgums par zivju paviljona nomu, tādējādi sākot šī paviljona apsaimniekošanu un infrastruktūras sakārtošanas darbus.

Ir uzstādīta jauna ugunsdrošības signalizācija par 12 846 latiem, tirdzniecības saliņās nomainīta elektroinstalācija un uzstādīta jauna elektroenerģijas uzskaites sistēma, kura elektroenerģijas patēriņa datus apkopo elektroniskā veidā. Kopējās izmaksas sistēmas uzstādīšanai bija 98 757 lati.

Tāpat pagājušajā gadā pilnībā demontēta vecā un uzbūvēta jauna pāreja starp zivju un sakņu paviljoniem. Pārejā izbūvētas garderobes tirgotāju vajadzībām un jauna sabiedriskā tualete, kura pieejama tirgotājiem un tirgus apmeklētājiem, tostarp personām ar īpašām vajadzībām. Kopējās būvniecības izmaksas šī projekta realizācijai bija 170 347 lati.

Piemēram, gaļas paviljonā izbūvēta jauna saldējamā kamera par 22 233 latiem. Bet, lai palielinātu tirgotāju un pircēju ērtības - gan tirgojoties, gan iepērkoties, uzņēmums 2012.gadā turpināja jaunu tirdzniecības nojumju un galdu uzstādīšanu Centrāltirgus atklātajā teritorijā. Šim mērķim novirzīti 39 806 lati.

Tirgotāju ērtībām daļā rūpniecības preču tirgus teritorijas tika izbūvētas 27 jaunas tirdzniecības noliktavas, kuras kopā ar vēl 115 tirdzniecības vietām Gaiziņa, Spīķeru un Pūpolu ielās veido vienotu Zemnieku nakts tirgus teritoriju. Kopējās tirdzniecības noliktavu izbūves izmaksas 2012.gadā bija 101 523 lati.

Pārskata gadā uzņēmums iesniedza projekta pieteikumu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) īstenoto programmu ietvaros, lai tādējādi izbūvētu energoefektīvu ārējā apgaismojuma sistēmu Centrāltirgū, Vidzemes tirgū un Āgenskalna tirgū. Pieteikums tika apstiprināts, kā rezultātā 2012.gadā pilnībā nomainīts ārējais apgaismojums visos trijos pārvaldīšanā esošajos tirgos. Projekta kopējās izmaksas bija 203 788 lati, no kuriem 121 672 lati bija KPFI līdzfinansējums.

2012.gadā Centrāltirgus no Rīgas domes Īpašuma departamenta pārņēma nomas saistības ar AS "Otto" par zemesgabalu 2409 kvadrātmetru platībā, uz kura izveidots tirgus "Latgalīte".

Pērn uzņēmums aktīvi turpināja Centrāltirgus kā unikālas kultūrvēsturiskas un tirdzniecības vietas popularizēšanu. Ņemot vērā mērķauditoriju un informatīvās telpas attīstības tendences, uzņēmums izveidoja jaunu mājaslapu, tādējādi nodrošinot operatīvu informācijas apmaiņu. Centrāltirgus aktīvi turpina kultūras pasākumu un gadskārtējo tirdziņu organizēšanu, ņemot vērā dažādas tautu tradīcijas un paražas.

Pateicoties veiksmīgi īstenotajām mārketinga un informēšanas aktivitātēm, Centrāltirgum izdevies piesaistīt jaunus apmeklētājus. Aizvien biežāk interesi par tirgu izrāda ārvalstu amatpersonas un tūristi. Ārvalstu tūristu pozitīvās atsauksmes apkopojis viens no lielākajiem tūrisma portāliem pasaulē "Tripadvisor", 2012.gadā piešķirot Centrāltirgum četru zvaigžņu izcilības sertifikātu.

''Rīgas Centrāltirgus'' dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

''Rīgas Centrāltirgus'' ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. ''Rīgas Centrāltirgus'' pamatkapitāls ir 4 815 634 lati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti