Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Ritvaru Jansonu

Rīta Panorāma

Skype saruna ar LDDK ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni

Saruna ar FKTK priekšsēdētāju Santu Purgaili

Purgaile: FKTK pievienojot Latvijas Bankai, atlaidīs apmēram 30 cilvēkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) pievienojot Latvijas Bankai, varētu atlaist apmēram 30 cilvēku, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" ceturtdien ar aplēsēm dalījās FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile.

Viņa norādīja, ka tie ir cilvēki, kuri veic atbalsta, nevis uzraudzības funkcijas.

Purgaile uzskata, ka apvienošanās ir pozitīva, jo tiks ietaupīti līdzekļi, kā arī abu iestāžu darbs kļūs efektīvāks. Pēc Purgailes teiktā, jau no trešā gada pēc apvienošanas varētu ietaupīt ap 1,6 miljoniem eiro.

Purgaile gan norādīja uz riskiem, ka "vienā organizācijā finanšu nozarē tiks pieņemti visi lēmumi". Vienlaikus tiek pētīti modeļi, kā risku mazināt. Reformas īstenotāji skatās uz Eiropas Centrālās Bankas modeli, kur iestāde veic arī uzraudzības funkciju. "Bet abas funkcijas nesaskaras un neveidojas konflikts," norādīja Purgaile.

KONTEKSTS:

Līdz 2001. gadam banku sektora uzraudzība jau bija Latvijas Bankas kompetencē. Tas mainījās 2001. gadā, kad Latvijas Bankai šī funkcija tika noņemta un tika izveidota FKTK. Finanšu ministrijai (FM) bija uzdots vērtēt iespējas komisiju apvienot ar Latvijas Banku – būtībā veikt atgriezenisku darbību. Un šogad maijā FM paziņoja, ka rosina FKTK pievienot centrālajai bankai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti