Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Ievu Florenci - Vīksni

Rīta Panorāma

Intervija ar Viktoru Valaini

Skype intervija ar Andri Reizenbergu

Populārajam «Balzambāram» draud slēgšana; līdzīgi - arī citās kafejnīcās Vecrīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgā uz Torņa ielas esošajam "Balzambāram" draud slēgšana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā sacīja bāra īpašnieks Andris Reizenbergs.

Reizenbergs atzina, ka "Rīgas nami" nav atsaucīgi sarunās par iespējām atmaksāt īres parādu 3000 eiro vēlāk. Tā kā bāram ienākumu pašlaik nav, tad parādu atmaksāt uzreiz nav iespējams. Bārs nevar pretendēt arī uz dīkstāves pabalstu, jo par janvāri un februāri uzkrāti nodokļu parādi, kas gan nozarē esot pilnīgi normāli, jo klientu ziemā ir mazāk. Vēl arī kādam darbiniekam iepriekš ir bijis bankets, par kuru samaksāta nauda, līdz ar to arī šajā gadījumā pabalsts nepienākas, kaut arī skaidrs, ka darbinieks ir dīkstāvē.

Reizenbergs uzsvēra, ka piecos gados uzņēmums nomaksājis 250 000 eiro nodokļos, bet tagad ir kā izmests no laivas.

Latvijas Restorānu biedrībā nav pārrunāta samilzusī problēma. Bet, tiekoties ar citu kafejnīcu vadītājiem Torņa ielā, Reizenbergs redz, ka arī viņiem ir līdzīgas problēmas. "Valdībai ir jānāk pretī. Ir jābūt cilvēkam, kurš to deķi pazīst. Bet ir cilvēki, kas ir vienkārši burta kalpi," norādīja Reizenbergs.

"Balzambāra" īpašnieks bez iztikas nav palicis. Covid-19 krīzes laiks devis viņam iedvesmu īstenot biznesa ideju - piegādāt mājās "siļķi kažokā".

KONTEKSTS:

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā. Uzņēmumiem, kuriem ir nodokļu parādi pabalstus nepiešķir.

Covid-19 vīruss Latvijā pirmoreiz reģistrēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, no 12. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti