Panorāma

Par drauga slepkavību prasa 10 gadus cietumā

Panorāma

Skatītāja: "Rossija 24" -- vēl sliktāks par "Rossija RTR"

Latvija un Polija sadarbosies enerģētikas jautājumos

Polija ar Latviju un Lietuvu plāno jaunu gāzesvada projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas valdības vadītāja Laimdota Straujuma („Vienotība”) un Polijas premjers Donalds Tusks pēc tikšanās  Varšavā apstiprināja, ka Baltijas valstis un Polija ir vienisprātis Ukrainas jautājumā, un paziņoja, ka Polija kopā ar Lietuvu un Latviju plāno īstenot jauna gāzesvada projektu. 

Straujuma ieradās Polijā vienas dienas vizītē, un runāja gan par politiku, gan par enerģētiku, bet, protams, galvenais temats sarunās bija situācija Ukrainā.

Draudzīgi un ar smaidu – tā noritēja Latvijas un Polijas premjerministru divpusējā tikšanās, ar to apliecinot stabilas un saskaņotas abu valstu attiecības.  Abi premjeri ar bažām norādīja, ka viņus uztrauc tas, kas notiek pie valstu robežām, un ir jādara viss, lai situācija atrisinātos miermīlīgā ceļā, bez lieliem upuriem.

Taču gan Straujuma, gan Tusks apliecināja – ja situācija Ukrainā pasliktināsies, Latvija un Polija būs gatavas atbalstīt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

”Krievijai ir jārīkojas, lai tā varētu izkļūt no smagās situācijas, kādā tā nonākusi. Tuvākās dienas parādīs, vai Krievija būs spējīga uz starptautisku sadarbību un vai tā spēs atrisināt Ukrainas krīzi. Esam pārliecināti, kas tas būs pašas Krievijas interesēs, lai reģionā valdītu miers un lai Ukraina būtu suverēna un tās valdība  neatkarīga savos darbos,” pauda Tusks.

Lai Eiropa būtu neatkarīga no Krievijas dabas resursiem, kas ir īpaši svarīgi Latvijai, Polijas premjerministrs piedāvā izveidot vienotu Eiropas Enerģētikas Savienību – organizāciju, kuras uzdevums būtu nodrošināt enerģētisku neatkarību no Krievijas.

Šajā jautājumā Polija plāno ciešāk sadarboties ne tikai ar Latviju, bet arī ar Lietuvu, jo plānota jauna gāzesvada būvniecība, kas savienotu Poliju ar Lietuvu un Latviju.

Sarunā ar „Panorāmu” Ministru prezidente Laimdota Straujuma atzina šo ideju par visai reālu.

„Mani ļoti iepriecināja, ka Polija ir ieinteresēta iesaistīties visā projektā, un ka Poliju interese mūsu gāzes krātuves,” pauda Straujuma.

Nauda jauna gāzes vada būvniecībai tiktu ņemta no Eiropas fondiem un valstu budžetiem, taču izmaksas pagaidām nav zināmas, jo, pēc Straujumas teiktā,  jautājumu tagad risinās nozares eksperti. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti