Plūdos cietušie zemnieki varētu saņemt vēl teju astoņus miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdības darbakārtībā otrdien, 13.martā, iekļauti divi jautājumi par atbalsta piešķiršanu pērn vasaras beigu un rudens plūdos cietušajiem lauksaimniekiem.

ZM pārstāvis Zigmārs Ķikāns
00:00 / 00:44
Lejuplādēt
Jau pērn valsts Latgales un tuvējo novadu zemniekiem par ieilgušo lietavu dēļ zaudēto ražu piešķīra gandrīz 15 miljonus eiro. Savukārt pavasarī lauksaimnieki varēs saņemt vēl teju astoņus miljonus.

 

Gandrīz 4,5 miljonus eiro no valsts budžeta sadalīs tiem, kam pērn valsts kompensācijas netika.

Savukārt nepilnus 3,5 miljonus eiro varēs saņemt lauksaimnieki kā Eiropas Savienības atbalstu par neiesētiem vai jau pēc sējas zaudētiem ziemājiem.

"Par tām platībām, par kurām ir izmaksāta plūdu kompensācija 2017.gada rudenī, netiks piešķirts ne šis valsts atbalsts, ne Eiropas Savienības atbalsts par neiesētajiem ziemājiem. Tiks piešķirts tikai par tām platībām, kas netika atbalstītas pagājušā gada rudenī," norāda Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktors Zigmārs Ķikāns.

KONTEKSTS:

Latvijas valsts kompensācijās plūdos cietušajiem zemniekiem pērn izmaksāja aptuveni 15 miljonus eiro. Tiesa, kā vēstīja LTV raidījums "De facto", atbalsts ne vienam vien zemniekam aizgājis gar degunu neskaidro kompensāciju piešķiršanas kritēriju dēļ. Pērn decembrī Eiropas Komisija paziņoja, ka lietavās cietušajiem Latvijas zemniekiem piešķirs 3,5 miljonus eiro. Šo atbalstu maksās par nopostītajiem vai neiesētajiem ziemājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti