Pirmajā ceturksnī rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 3,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 Šogad martā, salīdzinot ar pagājušā gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,6%. Savukārt 2014.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 4.ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,4%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. 

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,2%, un to ietekmēja produkcijas apjoma pieaugums apstrādes rūpniecībā par 2,5%. Mēneša laikā samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 4,8%.

Martā, salīdzinot ar 2013. gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,6%, kritumu ietekmēja samazinājums elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 19,2%, bet pieaugums bija apstrādes rūpniecībā – par 3,9% un ieguves rūpniecībā, un karjeru izstrādē – par 15,4%.

Lielākais apjoma pieaugums martā bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 83,2%,ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē – par 43,2%, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē – par 20,5%. Nozīmīgs produkcijas apjoma kāpums bija arī pēc īpatsvara  lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 10,2% un pārtikas produktu ražošanā – par 4,5%.

2014.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 4.ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,4%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 5,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 3,4%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija pieaugums par 0,8%.

2014.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada 1.ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 2,8%. Tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 11,9%, bet pieaugums bija apstrādes rūpniecībā – par 0,3% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 8,4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti