Patentu valde: Visvairāk tiek viltota kosmētika un higiēnas preces

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Viltoto preču klāstā visbiežāk ir kosmētika un higiēnas preces, arī alkoholiskie dzērieni, farmaceitiskie produkti un bērnu rotaļlietas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs identificējis četras nozares, kurās viltojumu ir visvairāk. Pirmajā vietā ir kosmētika un higiēnas preces, kam seko alkohols un vīni, tad farmaceitiskie produkti un bērnu rotaļlietas.

Eiropā uzņēmumiem tas rada kaitējumu kopumā 19 miljardu eiro apmērā, Latvijā – 45 miljonu eiro apmērā, pastāstīja Patentu valdes direktors.

“Viltojums nodara kaitējumu dažādām pusēm. Viens – valsts budžetam, kas ir negūtie ieņēmumi no nodokļiem. Otrs – uzņēmējs, kurš ir ieguldījis produkta attīstībā un faktiski viņam ieņēmumi tiek nozagti no pārkāpēju puses. Un trešais ir patērētājs, kurš iegādājas viltojumu, jo bieži vien tie ir nekvalitatīvi,” skaidroja Laganovskis.

Tāpēc, lai informētu sabiedrību par intelektuālā īpašuma pārkāpumiem un to radīto kaitējumu, Patentu valde rīko informatīvo kampaņu “Viltotā realitāte… joprojām realitāte”. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta trim jomām: kosmētikas un higiēnas preču, medikamentu un rotaļlietu viltojumiem, kuru aprite Latvijā veido kopumā 33 miljonu eiro zaudējumus oriģinālo preču ražotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti