Rīta Panorāma

Eksperimentālas kultūrtelpas dabā – "Stropi"

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Jaunskungu

Intervija ar Andri Ameriku

Šogad par trešdaļu samazinājusies naftas produktu pārkraušana Rīgas ostā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad pirmajos piecos mēnešos Rīgas ostā par aptuveni 30% samazinājusies naftas produktu pārkraušana, kas skaidrojama ar Krievijas kravu pārorientēšanu uz savām ostām, taču kopumā kravu apjoms piecos mēnešos bija par 4% mazāks nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai").

Ameriks norādīja, ka kopumā kravu kritums Rīgas brīvostā nav tik liels. "Tā bedre vairāk tika emocionāli publiskota. Tā bedre tāda nemaz nebija," par šī gada maijā izskanējušo informāciju, ka kravu apjoms Rīgas brīvostā strauji samazinās, izteicās Ameriks.

Šī gada piecos mēnešos brīvostā kravu apjoms salīdzinājumā ar pagājušo gadu krities par 4%, kas nav tik slikti, jo brīvostas paredzētais kritums bija 8%. Tas nozīmē, ka piecos mēnešos brīvostā ienākušās kravas samazinājušas par pusmiljonu tonnu, stāstīja Ameriks. 

Vislielākais kritums vērojams naftas produktu pārkrāvumos - par trešdaļu. Ameriks norādīja, ka pārsvarā tā ir dīzeļdegviela un šo kravu apjoms turpinās samazināties. Nedaudz samazinājies arī minerālmēslu kravu apjoms. Savukārt kopumā palielinājies ogļu kravu un konteineru apjoms. 

Viņš norādīja, ka Krievija turpinās pārorientēt savas kravas, tāpēc aktīvi tiek meklētas jaunas iespējas. "Katru nedēļu ir dažādas Ķīnas delegācijas, un interesi izrāda arī Indijas partneri," informēja Ameriks.  

Jautāts par Rīgas ostu konkurētspēju, Ameriks norādīja, ka Rīga var piedāvāt modernu un efektīvu kravu apstrādi, kā arī tarifi nav dārgākie.

Jau ziņots, ka iepriekš aģentūra "Reuters" vēstīja, ka Krievijas valsts dzelzceļa kompānija "Rossiskije žeļeznije dorogi" esot atteikusies veikt vairākus kravu pārvadājums no Krievijas ostām uz Latviju. Uzņēmuma iekšējie dati liecinot par pēkšņu metālu, ogļu un naftas produktu kravu apjoma kritumu uz Rīgas un Ventspils ostām.  

“Baltijas Asociācija – transports un loģistika” (BATL) prezidente Inga Antāne iepriekš apstiprināja, ka Krievija nesaskaņo aptuveni pusi no pieprasījumiem kravu tranzītam caur Latvijas ostām, taču kopumā pieprasījums pēc kravu pārvadājumiem caur Latviju esot pieaudzis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti