Par NATO pienesumu ekonomikai diskutēs starptautiskā konferencē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz šim plaši diskutēts par to, kādas garantijas Latvijas drošībai sniedz dalība NATO, taču novārtā palicis jautājums par iespējamo pienesumu valsts ekonomikai. Tieši par ekonomiskajiem ieguvumiem šodien plānots diskutēt Latvijas Transatlantiskās organizācijas rīkotajā starptautiskajā konferencē ”Latvijas dalība NATO: ieguvumi sabiedrībai un ekonomikai”.

„Mēs esam jau 10 gadus NATO dalībvalsts. Un klātbūtne šādā lielā struktūrā primāri asociējas ar iespējām saņemt kolektīvās drošības garantijas. Tajā pašā laikā ir vēl vairāki aspekti, par kuriem sabiedrībā esam maz runājuši, īpaši laikā, kad aktīvi debatēts par 2% [no iekšzemes kopprodukta] aizsardzībai,” norāda Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas vadītāja Elīna Egle.

Egle skaidro, ka šādā situācijā ir iespēja strādāt pie tā, lai izdevumi būtu investīcijas: „Ja mēs kā dalībvalsts investējam savā drošībā, tad arīdzan mūsu industrijai, zinātniekiem ir iespēja šī finansējuma ietvaros piedāvāt savus produktus, pakalpojumus. Līdz ar to gūt atpakaļ Latvijas tautsaimniecībai, ekonomikai, Latvijas cilvēku nodarbinātībai papildu atbalstu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti