OPEC+ naftas ieguvi kāpinās straujāk, nekā gaidīts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Apstākļos, kad strauji pieaug energoresursu cenas un Eiropas Savienība (ES) grasās ieviest daļēju Krievijas naftas importa aizliegumu, naftas ieguvējvalstu alianse OPEC+ ceturtdien izlēmusi palielināt naftas ieguvi straujāk, nekā tika sagaidīts.

"Sanāksmē tika uzsvērta gan jēlnaftas, gan attīrīto produktu tirgus stabilitātes un līdzsvarotības nozīme," teikts OPEC+ paziņojumā, norādot, ka

naftas ieguve jūlijā tiks palielināta par 648 000 barelu dienā, kamēr iepriekšējos mēnešos ieguves apjoma kāpinājums tika ierobežots ar 432 000 barelu dienā.

KONTEKSTS:

Paplašinot sankcijas Krievijai saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, ES dalībvalstu līderi 30. maija vakarā samitā Briselē vienojušies tūlīt apturēt divas trešdaļas, bet līdz gada beigām 90% Krievijas naftas eksporta uz ES valstīm. Tiesa gan, pagaidām šis embargo neattieksies uz Ungāriju, Čehiju un Slovākiju.

Formātā OPEC+ ietilpst 13 Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) valstis un vēl 10 naftas ieguvējvalstis, tostarp Azerbaidžāna, Krievija, Kazahstāna, Malaizija un Meksika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti