Nākamo trīs gadu laikā plāno sakārtot arī Salu tilta apkaimi; 85% izmaksu segs ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot Salu tilta rekonstrukciju, nākamajā gadā Rīgas pašvaldība plāno sākt projektēt arī tilta apkārtnes atjaunošanas darbus - Satiksmes pārvadus pār Krasta ielu un Lucavsalu, kā arī tiltu pār Bieķengrāvi un estakādi virs Bieķengrāvja Kārļa Ulmaņa gatvē. Tādējādi Salu tilta rekonstrukcijas pirmās kārtas izmaksas no pašlaik zināmajiem nepilniem 11 miljoniem eiro būs par trim miljoniem eiro lielākas.

Jau sāktos darbus Rīga finansē no aizņēmuma līdzekļiem, bet valsts apsolījusi, ka galvaspilsēta varēs pretendēt uz Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu 85 procentu apmērā.

„Ir paredzēts sakārtot kompleksu ap Mūkusalas apli – pārvadus, tiltus, varbūt pašu apli – no Vienības gatves līdz Salu tilta beigām, līdz Lāčplēša ielai. Kopējās izmaksas par pirmo kārtu ir nepilni 11 miljoni, otrā kārta arī apmēram būs ap 12 miljoniem, kopumā ap 25 miljoniem eiro. Pirmo kārtu plānots pabeigt 2016.gadā, otrā kārta - varētu būt 2017.gada beigas, 2018.gads,” par Salu tilta un tā apkaimes rekonstrukcijas darbiem stāsta Rīgas Transportbūvju pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti