Naftas cenas – zemākās pēdējo 5,5 gadu laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules biržās „Brent” un WTI markas naftas cenas sarukušas līdz zemākajam līmenim pēdējo 5,5 gadu laikā, ziņo aģentūra „Praim”. 

Analītiķi pieļauj, ka naftas cenu samazināšanos veicināja tās ieguves kāpums Irākā un Krievijā, kā arī slikti apstrādes rūpniecības rādītāji eirozonā un Ķīnā.

Londonas biržā „Brent” markas naftas cena nākotnes darījumiem februāra līgumiem samazinājās līdz pat 55,48 dolāriem par barelu, kas ir zemākā cena kopš 2009.gada maija, un piektdien slēgšanas brīdī cena fiksēta 56,8 dolāru līmenī.   

Ņujorkas preču biržā, WTI markas naftas cena sesijas laikā nokrita līdz pat 52,03 dolāriem, kas arī ir zemākā cena kopš 2009.gada maija, vēlāk gan tā pieauga līdz 53,59 dolāriem,   

2014.gada laikā „Brent” markas naftas cena samazinājusies par 48%, un vidējā cena gadā pirmo reizi pēdējo četru gadu laikā nokrita zem 100 dolāriem par barelu.

„Again Capital” partneris Džons Kildaffs norādījis, ka pieprasījums vājinās, bet naftas ieguvi neviens neierobežo, Krievija pat sasniegusi rekordaugstus ieguves apjomus kopš PSRS sabrukuma.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti