Mobilitātes pabalstus varēs saņemt arī darbam Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpmāk bezdarbniekiem no reģioniem būs iespēja saņemt finanšu atbalstu reģionālajai mobilitātei nokļūšanai darba vietā vai dzīvesvietas īres izmaksu segšanai, uzsākot darbu arī Rīgā, informēja Labklājības ministrija.

Cilvēkiem, kuriem neizdodas atrast darbu blakus savai dzīvesvietai, tiek sniegta palīdzība nokļūšanai līdz brīvajām darba vietām tuvākajos reģionos un pilsētās, kurās ir liels brīvo vakanču skaits.

Valdība otrdien, 6. martā, grozīja noteikumus par šādiem pabalstiem, ļaujot saņemt tos arī tiem, kas sāk darbu Rīgā, kas līdz šim nebija paredzēts.

 Noteikumi paredz arī jaunu pasākumu „Latviešu valodas mentora pakalpojums nodarbinātajiem bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu”. Tā mērķis ir darbam nepieciešamo latviešu valodas zināšanu pilnveidošana, apgūstot darba profesionālo leksiku un iegūstot spēju patstāvīgi iekļauties darba vidē. Atbalstu varēs saņemt Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētie bezdarbnieki, kas ir bēgļi vai personas ar alternatīvo statusu un iesaistās subsidētajā nodarbinātībā, apmācībā pie darba devēja, vai algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos, un bēgļi vai alternatīvo statusu ieguvušas personas, kuras līdz darba tiesisko attiecību nodibināšanai, bijušas reģistrētas NVA bezdarbnieka vai darba meklētāja statusā.

Pieņemtie grozījumi paredz arī dotāciju darba devējam praktiskajā apmācībā iesaistīto bezdarbnieku ikmēneša darba algai pasākuma „Apmācība pie darba devēja” ietvaros aprēķināt par pirmajiem trim un pēdējiem trim apmācību mēnešiem. Par pirmajiem trim apmācību mēnešiem dotācija būs 200 eiro, savukārt par pēdējiem – 150 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti