Vakanču gadatirgus Daugavpilī: interese par darba piedāvājumiem liela

Šonedēļ Daugavpilī aizvadīts Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotais vakanču gadatirgus, kurā klātienē vienuviet satikās darba devēji un darba meklētāji. Darba devējiem tā ir iespēja atrast vajadzīgos darbiniekus, bet darba meklētājiem – piemērotu darbu. Kopumā pasākumā piedalījās 24 darba devēji, piedāvājot vairāk nekā 220 brīvu darbavietu.

Vakanču gadatirgus Daugavpilī: interese par darba piedāvājumiem liela
00:00 / 04:41
Lejuplādēt

NVA rīkotie vakanču gadatirgi reģionos aizsākās pirms 10 gadiem. Pēc pandēmijas laika pārtraukuma tie atkal atgriezušies apritē un šonedēļ piepildīja lielo Daugavpils Olimpiskā centra zāli.

Interese par pasākumu bija liela, secinājuši NVA darbinieki.

Darba iespējas piedāvāja tādi uzņēmumi kā "Axon Cable", "Belkanto", "Cabonline Customer Service Latvia", "Daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs "Priedīte"", Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca, Daugavpils pilsētas pašvaldības policija, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Sociālais dienests", "DSI Auto", "Dvinska Bakery", "Dvinska Plus", "FeNiCoGd", "Global Logistic Servis", "Heisterkamp Transport Latvija", "HR factor", "Latgales piens", "Latvijas maiznieks", "LDZ ritošā sastāva serviss", "Nexis Fibers", "R-Auto", "Sacco", "Stars Met", "Valsts nekustamie īpašumi", Valsts robežsardze, "Webhelp".

Latgalē šobrīd bezdarba līmenis ir vairāk nekā 10% no darbspējīgo iedzīvotāju skaita, kas ir uz pusi vairāk nekā vidēji valstī.

Tikmēr Daugavpilī bezdarba līmenis reģionā ir viszemākais, un tam ir savs izskaidrojums, analizēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš – ražotņu attīstība ar jaunām darbavietām.

Kopumā NVA Daugavpils filiāle piedāvā ap 600 dažādas vakances, tās mainās ik dienu. 4000 ir to, kas šobrīd pilsēta papildina bezdarbnieku rindas. Arī te situācija mainās, un to nosaka sezonalitāte, stāstīja filiāles pārstāve Ināra Puļaho.

Rudeņos bezdarba līmenis atkal pieaug, tāpēc vakanču gadatirgus tieši septembra nogalē ir labs pasākums, kas to varētu novērst. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, pēc šādiem vakanču gadatirgiem bezdarbnieku skaitam ir tendence mazināties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti