Rīta Panorāma

Intervija ar Edvardu Smiltēnu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Mārtiņu Klišānu

Telefonintervija ar satiksmes ministru Uldi Auguli

Ministrs: Latvijai jāmēģina nodrošināt ātrāku kravu pārvadāšanu nekā kaimiņvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašlaik ir jāturpina darbs pie tā, lai Latvija tranzīta nozarē spētu piedāvāt ātrāku kravu pārvadāšanu nekā kaimiņvalstis, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorama” norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

“Ir liels zaudējums ar iepriekšējām darbībām, kas netika tādā kvalitātē veiktas, lai mēs šo kravu apjomu nepazaudētu,” atzina Augulis.

Tāpēc ir jāturpina darbs, lai uzlabotu infrastruktūru Latvijā un lai Latvija spētu nodrošināt ātrāku kravu pārvadāšanu nekā kaimiņvalstis.

Būtiska esot transporta darba grupas tikšanās, kur speciālisti vienojās par iespēju apvienot transporta un robežšķērsošanas darba grupu, lai ātrāk varētu risināt jautājumus saistībā ar robežu, sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka Rīgas osta un “Latvijas dzelzceļš” izjūt Krievijas kravu samazinājumu un arī kravu sarukumu ģeopolitiskās situācijas dēļ, taču šī gada prognozes pagaidām ir piesardzīgi optimistiskas.  

Dzelzceļš jau pērn prognozēja 10% kritumu, “bet patīkami kļūdījās”, tāda krituma nebija un kopumā pērn pārvadāti aptuveni 50 miljoni tonnu kravu, un arī šogad uzņēmums par spīti kravu apjoma kritumam pirmajā ceturksnī cer pārvadāt tikpat daudz kravu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti