«Metalurgs» iesniedz priekšlikumus tiesiskās aizsardzības plānam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS "Liepājas metalurgs" savus priekšlikumus un principus tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānam ir iesniedzis kreditoru kluba pieaicinātajam finanšu konsultantam "Prudentia Advisers", sacīja "Liepājas metalurga" padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

"Iesniedzām konsultantam savus priekšlikumus un aprēķinus par uzņēmuma restrukturizāciju, metāllūžņu iepirkuma un produkcijas pārdošanas cenām, paredzamajiem ražošanas apjomiem un citus. Tagad konsultanti šos skaitļus ieliks TAP pasākumu plānā un pēc tam prezentēs to kreditoriem," sacīja Vilnītis.

Viņš piebilda, ka konsultantu, kreditoru un "Liepājas metalurga" pārstāvju tikšanās, lai apspriestu TAP pasākumu plānu, ir paredzēta nākamnedēļ.

"Liepājas metalurgs" šonedēļ biržu "NASDAQ OMX Riga" informēja, ka uzņēmums pilnveido TAP pasākumu plāna projektu ar tādiem nosacījumiem, kādi tika saskaņoti ar uzņēmuma kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu SIA "Prudentia Advisers". TAP plāna projektu bija paredzēts iesniegt "Prudentia Advisers" līdz šīs nedēļas beigām, teikts "Liepājas metalurga" izplatītajā paziņojumā.

Patlaban konkrētus TAP pasākumu plāna skaitļus un aprēķinus nav iespējams komentēt, norāda "Liepājas metalurgs".

Jau ziņots, ka valsts ar savu ieguldījumu AS "Liepājas metalurgs" (LM) apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanā varētu piedalīties tikai tad, ja piedalās arī uzņēmuma akcionāri vai ja akcionāri atsakās no savām akcijām un visi kreditoru kluba dalībnieki līdzekļus iegulda proporcionāli, sacīja Valsts kasē.

«Metalurga» tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā iecerēts noteikt parādu kapitalizācijas iespējas, uzņēmuma dažu cehu atdalīšanu un meitas kompāniju daļu pārdošanu, kā arī darbinieku skaita samazināšanu. Plānā paredzēts, ka uzņēmumam nepieciešamas 25 miljonu latu investīcijas apgrozāmo līdzekļu atjaunošanai, lai septembrī LM atsāktu ražošanu. Plāna projekts paredz nenodrošināto kreditoru parādu kapitalizāciju ar iespēju tos pārvērst akcijās.

"Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti