Mazajiem lauku uzņēmumiem turpinās aizdevumu programmu un apgrozāmo līdzekļu garantiju atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdība apstiprinājusi grozījumus garantiju programmas noteikumos lauksaimniecībai, zivsaimniecībai un lauku attīstībai, paredzot pieejamāku apgrozāmo līdzekļu garantiju atbalstu. Turpināsies aizdevumu programma mazajiem lauku uzņēmējiem, informēja Zemkopības ministrija.

Grozījumi garantiju programmas noteikumos paredz lauksaimniecības, zivsaimniecības un lauku attīstības garantiju programmai palielināt finansējumu garantiju nodrošināšanai līdz 725 000 eiro.

Tāpat arī apgrozāmo līdzekļu garantiju vienreizējā maksa ir aizstāta ar gadskārtēju maksu, tādējādi padarot pieejamāku apgrozāmo līdzekļu garantiju atbalstu arī maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Lauksaimniecības, zivsaimniecības un lauku attīstības garantiju programmu administrē finanšu institūcija ”Altum”.

Tāpat “Altum” izsniegs aizdevumu un administrēs programmu lauksaimniecības, lauku attīstības un zivsaimniecības saimnieciskās darbības veicējiem. Tajā veikti grozījumi, lai pielāgotu noteikumus grozījumiem Eiropas Komisijas de minimis regulās, de minimis atbalsta sniegšanas termiņus un nosacījumus saskaņojot ar regulās paredzētajiem termiņiem un nosacījumiem.

Ar izmaiņām noteiktumos ir paplašināts atbalstāmo nozaru un pretendentu loks, piemēram, aizdevuma atbalstu turpmāk varēs saņemt arī sabiedriska organizācija, ja tā veic saimniecisko darbību. Atbalstu varēs saņemt arī ēku nomai vai ēku uzturēšanas pakalpojumam, kā arī darījumiem ar nekustamo īpašumu, ja tie ir daļa no īstenojamā projekta un to iegādes vērtība nepārsniedz 35 tūkstošus eiro.

Ir paaugstināts maksimālais saimnieciskās darbības veicēja apgrozījuma slieksnis no 70 līdz 100 tūkstošiem eiro, lai veicinātu iedzīvotāju iesaistīšanos saimnieciskajā darbībā lauksaimniecībā, lauku attīstībā un zivsaimniecībā un iespējami mazinātu Covid-19 negatīvo ietekmi uz tautsaimniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti