Krustpunktā

Ģimenes jēdziens: Satversmes tiesas spriedums un NA rosinātie grozījumu Satversmē

Krustpunktā

Eiropas Savienības un Ķīnas investīciju līgums: Ko paredz šī vienošanās

Transports un pārvadājumi. Izvaicājam satiksmes ministru Tāli Linkaitu

Linkaits: Nedēļas laikā gaidāma EK atbilde par Covid-19 krīzes atbalstu Rīgas lidostai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā gaidāma Eiropas Komisijas (EK) atbilde par valsts atbalstu lidostai “Rīga” saistībā ar Covid-19 radīto krīzi, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Ministrs pastāstīja, ka par atbalstu Rīgas lidostai ir intensīvas sarunas ar Eiropas Komisiju.

“Tās aizkavējās, jo Eiropas Komisija vēlējās atbalstu redzēt tādā pašā veidā kā “airBaltic”. Tas nozīmē, ka pēc noteikta gadu skaita ieguldījums pamatkapitālā būtu valstij jāatdod, pārdodot akcijas,” skaidroja Linkaits.

Taču attiecībā uz lidostu “Rīga” to nevar izdarīt, jo tas ir neprivatizējams uzņēmums.

Tāpēc nācās meklēt citu mehānismu, lai varētu piešķirt atbalstu. Pašlaik praktiskās lietas esot atrisinātas, un Linkaits cer uz EK lēmumu jau šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā

Tāpat ministrs atkārtoti atzina, ka papildu atbalsts varētu būt nepieciešams aviokompānijai “airBaltic”. Pie “optimālā scenārija” šāds lēmums varētu būt nepieciešams septembrī, ja situācija ar Covid-19 neuzlabosies. Vienlaikus viņš pieļāva, ka “scenāriji varētu būt arī sliktāki”.

KONTEKSTS:

Līdzās citām nozarēm Covid-19 krīzē cieta lidosta "Rīga" – tā apturēja investīcijas un samazināja darbinieku skaitu. Jau pērn aprīlī valdība nolēma atbalstīt lidostu ārkārtējās situācijas apstākļos par kopējo summu 54,42 miljoni eiro, palielinot uzņēmuma pamatkapitālu un atceļot dividenžu maksājumu par iepriekšējo gadu. Tiesa, nepieciešams Eiropas Komisijas (EK) akcepts valsts atbalsta piešķiršanai lidostai, un to cerēja sagaidīt jau pērn jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti