Limbažos pašvaldība un uzņēmēji neapmierināti ar «SEB bankas» filiāles slēgšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 6.februāra valstī tiek slēgtas desmit "SEB bankas" filiāles, tostarp arī Limbažos. Tas tiek pamatots ar to, ka samazinājies filiāļu apmeklētāju skaits, piemēram, Limbažos, salīdzinot divu pēdējo gadu 11 mēnešus, tas sarucis par 26%. Klienti izvēloties pakalpojumus saņemt, izmantojot internetbanku vai citus attālinātos kanālus.

Lielākā daļa „Ausekļa” žurnālistu aptaujātie limbažnieki izteica neapmierinātību ar filiāles slēgšanu.

Cilvēki šādu bankas rīcību vērtē kā klaji nedraudzīgu klientiem un pārmet šāda lēmuma pieņēmējiem neizpratni, kā laukos dzīvo cilvēki – ne katram ir dators un interneta pieslēgums, kā arī prasme ar to rīkoties.

Limbažu novada dome un novada uzņēmēju konsultatīvā padome aicināja "SEB bankas" valdi filiāles vietā atstāt vismaz norēķinu grupu, kas nodrošinātu tādas funkcijas kā kontu atvēršana, konsultācijas, karšu izsniegšana un pieeja i-bankas terminālam. Uzņēmēju padome arī norādīja, ka Limbažos ir tikai viens "SEB bankas" naudas iemaksu bankomāts, pie tam ārpusē pie veikala, kur nevar nodrošināt naudas iemaksas veicēju diskrētumu un drošību. Divi bankomāti veic tikai izmaksas. Limbažu novada dome saņēmusi atbildi no bankas valdes priekšsēdētāja Aināra Ozola, kurā apliecināts, ka reforma notiks.

No limbažnieku ierosinājumiem ņemts vien vērā lūgums par internetbankas termināla uzstādīšanu. Šobrīd tiek lūkota piemērota vieta pašapkalpošanās zonas izveidei, kur uzstādītu gan terminālu, gan skaidras naudas iemaksu un izmaksas bankomātu.

Limbažu novada domei "SEB bankā" atrodas pamatbudžeta galvenās darbības konti. Novada galvenā finansiste Anita Zvirbule teic, ka filiāles slēgšana pašvaldībai finanšu darījumus netraucē, jo visi norēķini notiek elektroniski. Jāatrisina vien jautājums par skaidras naudas iemaksu - acīmredzot, šim nolūkam vajadzēs veikt inkasāciju. Iedzīvotāju ērtībām pašvaldība šonedēļ atver kontu "DNB bankā", "Citadeles" bankā, kuras filiāle atrodas Limbažos, tāds jau ir.

"SEB bankas" filiāles slēgšana sabiedrībā izraisa arī emocionālas pārdomas. Ja bankas pamet kādu vietu, tātad nesaredz tur nākotni, attīstību.

Limbažos gan vēl paliek divu – "Citadeles" un "DNB bankas" – filiāles. Kopš izskanējusi informācija par "SEB bankas" aiziešanu no pilsētas, noguldītāju interese par abām šim bankām nedaudz pieaugusi, jo daudziem joprojām ir būtisks cilvēciskais faktors. Pašlaik gan nav informācijas, ka būtu plānotas kādas izmaiņas "Citadeles" darbībā Limbažos, savukārt "DNB bankas" filiālē, pēc neoficiālas informācijas, tādas varētu būt. Izskan, ka filiālē būs pieejami konsultantu pakalpojumi, bet ne vairs skaidras naudas darījumi.

Tāpat Limbažu uzņēmēji un pašvaldība nolēmusi veidot krājaizdevu sabiedrību, nākamnedēļ paredzēta tās dibināšana.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti